Mainos

MTV:n Tommolan suora pandalähetys hurmasi lukijat: Edes kaksi tuntia tuiskussa seisomista ei hyydyttänyt hymyä: "Viekää Mikalle lämmintä kahvia!"

2:42:31

Pandoja Suomeen odottavat kansalaiset kannustivat sosiaalisessa mediassa, kun MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola seisoi yli kaksi tuntia suorassa livelähetyksessä ja lumituiskussa odottaen pandojen laskeutumista.

– Se oli kivaa! Oli mielenkiintoista, koska koko ajan odotti, että nyt pandat saapuvat. Ja aina kun joku haalarimies tuli lähettyville, toivo nousi, mutta kissanviikset sieltä mitään kuitenkaan tullut, Tommola hymähtää istuessaan nyt lämpimässä toimituksessa.

Pandalento laskeutui Suomeen ajallaan, mutta muun muassa rajamuodollisuudet veivät Tommolan mukaan aikaa. Livelähetyksen aikana hiljaisia hetkiä ei kuitenkaan montaa tullut.

Sanavalmis Tommola pohti lähetyksessä muun muassa pandojen rakkautta, sillä pandat ovat tähän menneessä vain nähneet toisensa.

– Mitä sitten jos ne eivät oikeasti tykkääkään toisistaan, jos toinen on vaikka ärsyttävä? Lisäksi pohdin, millä tavalla pandat valitsevat luonnossa parinsa, Tommola miettii.

– Pohdin myös sitä, että vaikka pandat eivät heti tykkäisi toisistaan, niin rakkaus voi syttyä pikkuhiljaa. Se on sitten pandan suuri oivallus!

"Tommola on huippu!"

Myös MTV Uutisten lukijat ja katsojat ihastuivat Tommolan rohkeaan ja omaperäiseen livelähetykseen. Tommolalle sateli kiitoksia Facebokissa.

– Tämä toimittajamme on kyllä huippu ihana. <3 Kiitos hauskasta kommentoinnista, Facebookissa kiitellään.

– Viekää sille Mikalle lämmintä kahvia!!, kirjoittaa toinen katsoja.

– Toimittaja Tommola on huippu!

Kukaan ei hermostunut odottelussa

Pandojen saaminen ulos lentokoneesta vei aikansa, mutta Tommolan mukaan kukaan odottelevista henkilöistä ei hermostunut.

– Yhtään tyyppiä en nähnyt, joka olisi sanonut, että hitto kun kestää. Kaikki olivat innoissaan ja odottivat pandojen saapumista. Tiedettiin myös se, että pandat voivat hyvin. Ei ollut mitään sellaista, että pitäisi jännittää.

"Pandoja varmaan huvitti meidän touhu"

Lopulta pandat rullailivat konteissaan median edustajien ohitse.

– Pandat olivat varmaan vähän ihmeissään, niitä varmaan huvitti se meidän touhu, Tommola nauraa.

Median edustajat eivät ehtineet kovinkaan paljon pandoista nähdä, mutta Tommolan mukaan ne ihastuttivat hetkessä.

– Ne olivat sellaisia sympaattisia möykkyjä siellä. Koska pandat ovat mustavalkoisia, niistä ei erottanut paljonkaan, Tommola kuvailee näkemäänsä lumisella lentokentällä.

"Varpaat jäätyivät"

Yli kaksi tuntia kestänyt lähetys lumituiskeessa vaati toimittajalta ja kuvaajalta sinnikkyyttä.

– Varpaat rupesivat vähän jäätymään, mutta ne olisi saanut vaikka napsia pois, kun oli sellainen spektaakkeli, Tommola veistelee.

1:45

Monien muiden tapaan Tommola näki pandat ensimmäistä kertaa elämässään.

– Olin hirveän iloinen, että olin itse paikalla. Se on niin ylivertaisen söpö eläin: Se edustaa kansojen välistä yhteistyötä ja luonnonsuojelua. Oli kiva olla paikalla. Satoi lunta ja kaikki olivat innoissaan.

Tommolan lupaus katsojille

Lopuksi Tommola huomauttaa, että MTV Uutisten katsojat ovat saaneet viime kuukausina nähdä lukuisia Kymmenen Uutisten loppukevennyksiä pandoista.

Lähetykset ovat kuitenkin kuvattu Kiinassa.

– Livelähetyksessä lupasin katsojille, että nyt rupeaa tulemaan kotimaisia pandakevennyksiä. Nyt rupeaa tapahtumaan! Meillä on valtavasti teemoja: Pandojen rakkaus, mahdollinen synnytys… kevennyksistään tuttu Tommola hihkuu.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja