Mainos

PAM vie Markantalon palkat oikeuteen

Palvelualojen ammattiliitto PAM aikoo viedä kodintekniikkaketju Markantalon oikeuteen. Syynä on kiista kodinkoneketjun uusista työsopimuksista, joiden myötä työntekijöiden palkat alenevat.

Tappiollinen Markantalo antoi viime kuussa kaikille 420 työntekijälleen mahdollisuuden kirjoittaa uusi aiempaa heikompi työsopimus. Vaihtoehtona olivat potkut. PAMin mielestä perusteet palkan laskemiselle eivät ole riittävät. Sen mielestä palkanalennuksen voi toteuttaa vasta, kun kaikki muut yritykset yhtiön pelastamiseksi on tehty.

Markantalon, PAMin ja Suomen kaupan liiton edustajat tapasivat keskiviikkona ja yrittivät sopia kiistaa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

- Nyt valitettavasti näyttää siltä, että joudumme käynnistämään erimielisyysprosessin, kertoo PAMin varapuheenjohtaja Anssi Vuorio.

Liitto kerää parhaillaan valtakirjoja jäseniltään. Torstaina kasassa oli joitakin kymmeniä valtakirjoja. Liitto on antanut jäsenilleen ohjeet, joiden mukaan työntekijät voivat allekirjoittaa uuden työsopimuksen, mutta pidättävät oikeuden riitauttaa sen. Valtaosa Markantalon työntekijöistä onkin jo hyväksynyt työsopimuksen. Kieltäytyneitä on parikymmentä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.