Palolaitos varoittaa älylaitteiden latauksesta: Tabletti poltti 11-vuotiaan pojan sänkyyn reiän – tapaus oli päättyä karmaisevalla tavalla

7:12
Huomenta Suomessa keskusteltiin viime syksynä paloturvallisuudesta – katso, mitä kaikkea kodin paloturvallisuuteen liittyy. 

Yön yli latauksessa ollut tabletti aiheutti brittiperheen kodissa todellisen vaaratilanteen, kun kuumentunut laite poltti sänkyyn ammottavan reiän. Läheltä piti -tilanteesta uutisoi muun muassa uutissivusto 9 News.

Moni selailee latauksessa olevaa puhelintaan tai muuta älylaitettaan juuri ennen nukkumaanmenoa. Älylaite tuppaakin jäämään sänkyyn nukahtamisen jälkeen. Tämä ei välttämättä ole kovin fiksua – etenkään silloin, jos laite ei ole ihan uusimmasta päästä.

Ylikuumentunut tabletti poltti patjaan syvän montun

Brittipojan ja -perheen elämä oli saada surullisen lopun, kun perheen vanhahko tabletti ylikuumeni keskellä yötä. Perheen 11-vuotias poika oli juuri ennen nukkumaanmenoa selaillut perheen tablettia. Kun väsymys oli yllättänyt, poika oli asettanut tabletin sängylle aivan hänen vierelleen.

Unenpöpperössä ollut poika heräsi keskellä yötä siihen, että tabletti oli polttanut sänkyyn reiän, joka ulottui patjan rungon jousitukseen saakka.

– Perhe on todella järkyttynyt tapahtuneesta, palomies Brad Robins kommentoi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kodissa ei ollut palovaroittimia – tapaus olisi voinut saada ikävän lopun

Perheen onneksi sänky ei ollut ehtinyt leimahtaa ilmiliekkeihin. Uutissivustojen mukaan poika oli havainnut tabletin edelleen kytevän patjan sisällä, joten kyseessä oli todellinen vaaratilanne.

Tilanteesta teki entistäkin vaarallisemman se, ettei perheen kodissa ollut ainuttakaan toimivaa palovaroitinta.

Jollei poika olisi herännyt kesken unien, ja tabletti olisi saanut aikaan tulipalon, perhe olisi ollut tapahtuneesta autuaan tietämätön. Paikallisen palolaitoksen mukaan tilanne olisikin voinut päättyä erittäin surullisella tavalla.

Tabletti oli hankittu vuosia sitten – palolaitos muistuttaa paloturvallisuudesta

Perheen kerrotaan hankkineen Samsungin tabletin uutena neljä vuotta sitten. Poika oli kytkenyt älylaitteen sen alkuperäiseen latauslaitteeseen iltayhdeksän aikoihin. Tabletti oli ollut latauksessa koko yön yli, mikä saanut laitteen ylikuumentumaan – erittäin ikävin seurauksin.

– Tämä toimii muistutuksena siitä, ettei latauksessa olevia esineitä saa jättää paloherkkien materiaalien läheisyyteen. Laita puhelimet ja tabletit lataukseen aina turvalliseen paikkaan. Varmista myös, että ostat aina asianmukaiset latauslaitteet ja että noudatat niiden käyttöohjeita, palomies ohjeistaa.

Palolaitos haluaa myös muistuttaa ihmisiä kotien paloturvallisuudesta: esimerkiksi palohälyttimien toimivuus tulisi testata säännöllisin väliajoin.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: 9 News, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja