Palokuolemien määrä pysyi viime vuonna ennätyksellisen alhaisena – Savuke pitää edelleen kärkipaikkaa yleisimpänä syttymissyynä

Viime vuonna tulipaloissa kuoli alustavien tietojen mukaan 49 ihmistä, mikä tarkoittaa yhdeksän palokuolemaa miljoonaa asukasta kohti, tiedottaa Pelastusopiston tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalvelut. Kuolemista 42 tapahtui tapaturmaisesti.

Jo vuoden 2018 palokuolemien määrä oli 51, mikä oli silloin tilastoidun historian alhaisin lukema. Palokuolemien määrää on saatu laskettua lainsäädännön ja pelastustoimen turvallisuusviestinnän avulla.

Vuoden 2019 aineistosta on havaittavissa pieniä muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna, Pelastusopisto kertoo. Tahallaan sytytettyjen kuolonpalojen uhreja oli vähemmän kuin vuosi sitten. Myös miesten määrä kuolonpaloissa laski, ja naisten määrä vastaavasti kasvoi. Niiden palojen määrä lisääntyi, jossa kuoli useampi ihminen.

Palon aiheuttanut tupakka pitää edelleen kärkipaikkaa

Syttymissyistä savuke pitää yhä kärkipaikkaa. Tahallaan sytytettyjen palojen lisäksi sähkölaitteen vikaantumisesta aiheutui kuusi palokuolemaa.

Tiedot ovat peräisin pelastustoimen toimenpiderekisteristä ja perustuvat pelastuslaitosten palontutkintatietoihin. Palokuolemien lukumäärät ja tiedot tarkistetaan helmikuussa poliisin rekisteristä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja