Paloiteltuna löydetyn Kim Wallin poikaystävä oikeudessa: "Kim pelkäsi mennä sukellusveneeseen"

1:01:32

Toimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti jatkuu tänään kolmatta päivää Kööpenhaminassa.

Oikeudessa alkoi tänään todistajien kuuleminen, joista yksi on Kim Wallin poikaystävä, joka teki naisesta katoamisilmoituksen viime elokuussa.

Mies ehti seurustella Wallin kanssa 11 kuukautta. He asuivat yhdessä lähellä Madsenin työpajaa.

– Kim Wall oli uskomattoman kunnianhimoinen toimittaja. Hän oli fantastinen ihminen, poikaystävä kuvaili oikeudessa Expressenin mukaan.

Poikaystävän mukaan heidän oli tarkoitus elää loppuelämä yhdessä Wallin kanssa. Wallin kuolema vaikutti "kaikkeen" hänen elämässään, kertoo Aftonbladet.

Haastattelukutsu tuli juhlailtana

Poikaystävän mukaan Wall otti ensimmäisen kerran yhteyttä Madseniin viime vuoden maaliskuussa sopiakseen haastattelusta. Wall halusi tehdä Madsenin avaruussuunnitelmista jutun.

Wall meni lopulta Madsenin sukellusveneelle viime elokuussa tekemään juttua. Wall oli muuttamassa poikaystävänsä kanssa Pekingiin miehen työn perässä, joten haastattelulle oli viimeiset mahdollisuudet noina päivinä.

Elokuun 10. päivä pariskunta oli pitämässä ystävilleen läksiäisjuhlia, kun Madsen kutsui Wallin sukellusveneelleen.

– Kim kysyi minulta sopiiko se, jos hän menee sukellusveneelle tekemään juttua, vaikka meillä oli juhlat. Hän sanoi viipyvänsä pari tuntia, poikaystävä kertoi.

Wallia pelotti mennä sukellusveneelle

Poikaystävän mukaan Wall oli kiinnostunut ihmisistä, jotka olivat niin omistautuneita omiin projekteihinsa kuten Madsen. Silti Wallia myös pelotti mennä sukellusveneeseen.

Poikaystävä kertoi oikeudessa olleensa mustasukkainen siitä, että Kim pääsi sukellusveneelle. Etukäteen he olivat puhuneet, että poikaystävä lähtisi reissuun mukaan, mutta nyt mies ei voinut lähteä, koska kutsu sukellusveneelle tuli juuri juhlailtana.

Poikaystävä oli viimeisen kerran yhteydessä Wallin kanssa elokuun 10. päivän iltana kello 20.16. Tuolloin Wall lähetti viestejä poikaystävälleen, jossa hän kertoi rakastavansa tätä ja olevansa vielä hengissä.

Illalla mies alkoi olla huolissaan, kun Wallia ei kuulunut kotiin.

– Yöllä yritin soittaa kaikille ketä mieleeni tuli. Lähdin pyöräilemään ympäriinsä ja soitin Kim Wallin vanhemmille, jotka olin tavannut ensimmäisen kerran edellisenä iltana.

Ystävät tukena oikeudessa

Poikaystävä tapasi myös Madsenin vaimon sinä aikana, kun Kim Wall oli kateissa.

– Siinä vaiheessa hän oli minun ainoa linkkini saada tietää jotain, joten vaadin tietoa häneltä, mies kertoi oikeudessa.

Expressenin mukaan mies pystyi vastaamaan kysymyksiin rauhallisesti. Oikeudessa hänellä oli mukanaan ystäviä tukena, jotka saattoivat miehen ulos salista, kun hänen todistelunsa päättyi.

Madsen kuunteli oikeudessa Wallin poikaystävän kertomusta omalla paikallaan. Välillä hän kääntyi kuiskaamaan jotain puolustusasianajajalleen, mutta muuten hän istui vain hiljaa paikoillaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja