Palm tekee paluun – tällainen on uusi pikkuruinen älypuhelin

Palm muistetaan takavuosilta kämmentietokoneistaan sekä myös älypuhelimistaan. Esimerkiksi 2009 julkaistun Pre-puhelimen webOS-käyttöliittymä toi markkinoille monia ideoita, jotka ovat osa älypuhelimia tänäkin päivänä.

Nyt Palm-brändi tekee paluun älypuhelimiin. Uuden Palm-älypuhelimen takana on kiinalainen TCL Palm Venture Group -yrityksen kanssa yhteistyössä. TCL valmistaa älypuhelimia myös BlackBerry- ja Alcatel-merkeillä.

Uusi nyt esitelty Palm Phone -älypuhelin on varustettu nykypäivän mittapuulla erittäin pienellä 3,3 tuuman HD-tarkkuuden näytöllä, jonka pikselitiheys yltää 445 pikseliin tuumaa kohti. Vertailun vuoksi iPhoneissa oli aluksi 3,5 tuuman näyttö – ja nykyään jopa 6,5 tuuman. Sekä edessä että takana on Gorilla Glass 3 -lasi ja rakenne on pöly- ja vesitiivis (IP68).

Puhelimen mitat ovat vain 97 x 50 x 7,4 millimetriä ja paino 62,5 grammaa.

Pienen koon takia myös akun kapasiteetti on huomattavasti tavanomaista pienempi – 800 milliampeerituntia – mutta se riittää kuitenkin 8 tunnin käyttöaikaan. Liitäntänä on ainoastaan USB-C eli erillistä kuulokeliitäntää ei löydy.

Painikkeitakin uudessa Palmissa on vain yksi – virta/lukituspainike. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo -versiona, jota on kuitenkin muokattu pienemmälle näytölle sopivaksi ja tavallisten kotinäkymien ja sovellusvalikon sijaan Palmista löytyy vain yllä näkyvän kaltainen sovellusrykelmä.

Lisäksi käyttöjärjestelmässä on mukana Life Mode -tila, joka kytkee pois päältä verkkoyhteydet vastaten käytännössä yhdistettyä älä häiritse ja virransäästötilaa. Ilmoitukset näkee tässä tapauksessa vasta, kun avaa näytön lukituksesta ja verkkoyhteydet aktivoituvat.

Tekniikaltaan uusi Palm on perustasoa: sisuksissa on Qualcommin alemman keskiluokan järjestelmäpiiri Snapdragon 435, RAM-käyttömuistia 3 gigatavua sekä sisäistä tallennusmuistia 32 gigatavua. Takakamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Sormenjälkilukijaa ei ole, mutta tunnistautuminen onnistuu kasvojentunnistuksella.

Yhdysvalloissa uusi Palm-älypuhelin on tulossa myyntiin yksinoikeudella Verizon-operaattorin kautta 350 dollarin hintaan. Saatavuudesta muualla ei ole vielä tietoa. Verizon-yhteistyön myötä puhelimessa on myös joitakin sen sovelluksia, ja Palm integroituu Verizonin NumberShare-palvelun kanssa, jolla samaan liittymään saa kytkettyä monta laitetta. Sen avulla liittymän puhelut ja tekstiviestit toimivat Palmissa esimerkiksi pää-älypuhelimen rinnalla, jolloin Palmin voi valita helposti käyttöön kun haluaa kantaa mukana vain jotakin pienempää ja kevyempää.

Uutta Palm-puhelinta kauppaavan Palm Venture Group -yhtiön taustavoimiin lukeutuu myös NBA-koripalloilija Steph Curry. Hän toimii yhtiön luovana strategisena johtajana, ja on tehnyt sijoituksen yhtiöön. Vanhoja Palmin työntekijöitä ei uuden yhtiön palkkalistoilta sen sijaan löydy, kertoo The Verge.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.