Palm tekee paluun – tällainen on uusi pikkuruinen älypuhelin

Palm muistetaan takavuosilta kämmentietokoneistaan sekä myös älypuhelimistaan. Esimerkiksi 2009 julkaistun Pre-puhelimen webOS-käyttöliittymä toi markkinoille monia ideoita, jotka ovat osa älypuhelimia tänäkin päivänä.

Nyt Palm-brändi tekee paluun älypuhelimiin. Uuden Palm-älypuhelimen takana on kiinalainen TCL Palm Venture Group -yrityksen kanssa yhteistyössä. TCL valmistaa älypuhelimia myös BlackBerry- ja Alcatel-merkeillä.

Uusi nyt esitelty Palm Phone -älypuhelin on varustettu nykypäivän mittapuulla erittäin pienellä 3,3 tuuman HD-tarkkuuden näytöllä, jonka pikselitiheys yltää 445 pikseliin tuumaa kohti. Vertailun vuoksi iPhoneissa oli aluksi 3,5 tuuman näyttö – ja nykyään jopa 6,5 tuuman. Sekä edessä että takana on Gorilla Glass 3 -lasi ja rakenne on pöly- ja vesitiivis (IP68).

Puhelimen mitat ovat vain 97 x 50 x 7,4 millimetriä ja paino 62,5 grammaa.

Pienen koon takia myös akun kapasiteetti on huomattavasti tavanomaista pienempi – 800 milliampeerituntia – mutta se riittää kuitenkin 8 tunnin käyttöaikaan. Liitäntänä on ainoastaan USB-C eli erillistä kuulokeliitäntää ei löydy.

Painikkeitakin uudessa Palmissa on vain yksi – virta/lukituspainike. Käyttöjärjestelmänä on Android 8.1 Oreo -versiona, jota on kuitenkin muokattu pienemmälle näytölle sopivaksi ja tavallisten kotinäkymien ja sovellusvalikon sijaan Palmista löytyy vain yllä näkyvän kaltainen sovellusrykelmä.

Lisäksi käyttöjärjestelmässä on mukana Life Mode -tila, joka kytkee pois päältä verkkoyhteydet vastaten käytännössä yhdistettyä älä häiritse ja virransäästötilaa. Ilmoitukset näkee tässä tapauksessa vasta, kun avaa näytön lukituksesta ja verkkoyhteydet aktivoituvat.

Tekniikaltaan uusi Palm on perustasoa: sisuksissa on Qualcommin alemman keskiluokan järjestelmäpiiri Snapdragon 435, RAM-käyttömuistia 3 gigatavua sekä sisäistä tallennusmuistia 32 gigatavua. Takakamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Sormenjälkilukijaa ei ole, mutta tunnistautuminen onnistuu kasvojentunnistuksella.

Yhdysvalloissa uusi Palm-älypuhelin on tulossa myyntiin yksinoikeudella Verizon-operaattorin kautta 350 dollarin hintaan. Saatavuudesta muualla ei ole vielä tietoa. Verizon-yhteistyön myötä puhelimessa on myös joitakin sen sovelluksia, ja Palm integroituu Verizonin NumberShare-palvelun kanssa, jolla samaan liittymään saa kytkettyä monta laitetta. Sen avulla liittymän puhelut ja tekstiviestit toimivat Palmissa esimerkiksi pää-älypuhelimen rinnalla, jolloin Palmin voi valita helposti käyttöön kun haluaa kantaa mukana vain jotakin pienempää ja kevyempää.

Uutta Palm-puhelinta kauppaavan Palm Venture Group -yhtiön taustavoimiin lukeutuu myös NBA-koripalloilija Steph Curry. Hän toimii yhtiön luovana strategisena johtajana, ja on tehnyt sijoituksen yhtiöön. Vanhoja Palmin työntekijöitä ei uuden yhtiön palkkalistoilta sen sijaan löydy, kertoo The Verge.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja