Palkittu ja suosittu poliisidraama Roba saa jatkoa – mukana vanhat tutut ja liuta uusia kasvoja!

Suosikkisarja Roba palaa 4. kauden jaksoin keväällä 2019 C Moressa. Kahdella Kultaisella Venlalla palkitun ja rakastetun poliisidraaman uusissa jaksoissa nähdään aiemmilta kausilta tuttuja hahmoja sekä muutama uusi tulokas.

Vuosina 2012-2016 Maikkarilla nähty Roba-sarja palaa 4. kauden jaksoin! Tulevalla kaudella on kulunut neljä vuotta robalaisten elämässä. Työtahti on kiihtynyt ja peli vain koventunut. 

Kansalaisten turvattomuuden tunne on kasvanut samalla, kun kunnioitus poliisia kohtaan on vähentynyt. Kaiken tämän keskellä sisäministeriö on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä Suomi on Euroopan turvallisin ja yhdenvertaisin maa.

Poliisin fokus onkin siirtynyt ennaltaehkäisevään rikostorjuntaan, mikä vaatii uusia otteita: uutta teknologiaa, yhteistyötä eri viranomaisten kanssa, jalkautumista nuorten pariin ja etenkin sopeutumista robalaisilta. Yksi kauden kantavista teemoista on nuoret, niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttotaustaiset.

Kauden keskiössä ovat myös robalaiset: miten työ vaikuttaa henkilökohtaiseen elämään ja toisin päin ja kuinka yksittäinen poliisi selviää traagisista tapahtumista. Työssäjaksamisen paineetkin ovat kovat. Tuttuun tapaan rankka arki purkautuu huumorin kautta ja vakavien teemojen joukossa on absurdeja tarinoita ja asiakkaita, joille ei voi muuta kuin nauraa.

– Roban ensimmäinen kausi oli mulle tv-draaman oppikoulu, se oli ensimmäinen iso kameratyöni ja muistelen sitä lämmöllä. Aivan mahtavaa, että neljäs kausi kuvataan, enkä malttaisi odottaa sen julkaisua, kertoo Roban vakiokasvo, vanhempi konstaapeli Pekka Myllymiestä näyttelevä Riku Nieminen.

– Olen aina ollut ylpeä sarjastamme. Maikki on mulle rakas hahmo ja odotan kovasti pääsyä poliisihommiin taas. Ja tietenkin on ilo palata tuttuun työporukkaan, kertoo rikostutkija Maikki Kurkelan näyttelijä Leena Pöysti riemuissaan.

Niemisen ja Pöystin lisäksi kaudella nähdään monia edellisiltä kausilta tuttuja kasvoja: muun muassa Arto (Kari Hietalahti), Jani (Aku Hirviniemi), Taru (Tiina Lymi), Elina (Mari Perankoski) ja Markus (Ilari Johansson). Robaan saapuu myös uusia hahmoja, joita tulkitsevat Andrei Alén (Tuntematon sotilas), Gracias (Ex-Onnelliset) sekä Jussi-palkitut Mimosa Willamo (Päin seinää, Teit meistä kauniin) ja Linnea Skog (Ratamo, Tyttö nimeltä Varpu), joka esittää Pekan 15-vuotiasta tytärtä.

Roban 1. kausi palkittiin vuonna 2013 Kultaisella Venlalla ja Kari Hietalahti pokkasi roolistaan parhaan miesnäyttelijän palkinnon. Lisäksi sarja on kahminut vuosien saatossa 9 ehdokkuutta. Neljännen kauden jaksojen käsikirjoitustiimiä vetää Tatiana Elf. Muita käsikirjoittajia ovat Juha Karvanen, Juulia Unhola ja Paula Mononen. Kauden ohjaavat Antti Heikki Pesonen (Päin seinää), Inari Niemi (Joulumaa, Kesäkaverit) ja Jäppi Savolainen (Pää edellä, Huippujengi).

Kuvaukset alkavat lokakuussa. Roban 4. kausi alkaa C Moren suoratoistopalvelussa keväällä 2019.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja