Paljastus Toyotan suunnitelmista: Juha Kankkuselle kunniatehtävä Japanissa – myös Tommi Mäkinen yllätysroolissa

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen saa kunniatehtävän vajaan kahden viikon kuluttua ajettavassa Japanin MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Safari-ralli Keniassa 27.-31.3.
La: EK:t 8-13 klo 6.50 alkaen
Su: EK:t 14-19 klo 6.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Kuten MTV Urheilu uutisoi aiemmin, Jyväskylässä majaansa pitävä Toyotan WRC-talli on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt GR Yariksesta Rally2-luokituksen ralliauton. Toyota ei ole aiemmin rakentanut autoa MM-sarjan kakkosluokkaan.

Tiedossa oli, että Toyotan suunnitelmissa on julkistaa Rally2-projektinsa Japanin MM-rallin yhteydessä. Nyt on paljastunut, että Kankkusella on merkittävä rooli julkistuksessa.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda kertoo japanilaisen Car Watch -sivuston uutisessa, että Kankkunen ajaa GR Yaris Rally2 -autolla Japanin MM-rallin yhteydessä Okazaki Cityn yleisöerikoiskokeella, joka on ohjelmassa lauantain kilpailureitin päätteeksi.

– Se on melko vaikea pätkä, jolla on sekä soraa että asvalttia. Siellä on mahdollisuus nähdä legendaarinen kuljettaja ajamassa, Toyoda kertoo.

Samalla erikoiskokeella nähdään tositoimissa myös toinen suomalainen rallilegenda, Toyotan entinen tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Nelinkertainen maailmanmestari ajaa yleisöpätkällä Toyotan kehittämällä vetyralliautolla.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toyota esitteli kyseisen vetykilpurin jo elokuussa Belgian MM-rallissa. Kankkunen ja Toyoda ajoivat autolla näytösluonteisesti Ypres-rallin asvalttipätkillä.

Toyotan Rally2-autoa ei ole sen sijaan nähty aiemmin julkisessa tilaisuudessa. Projekti on haluttu pitää sen verran salassa, että auton ensimmäiset testit ajettiin alueella, joka pystyttiin sulkemaan hyvin ulkopuoliselta yleisöltä.

Japanin MM-rallin yhteydessä Toyota pääsee juhlimaan loistavaa kauttaan rallin MM-sarjassa. Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen varmistivat maailmanmestaruutensa jo lokakuun alussa ajetussa Uuden-Seelannin MM-rallissa. Toyotan merkkimestaruus sai sinettinsä reilu viikko sitten Katalonian osakilpailussa.

Japanin MM-ralli ajetaan 10.-13. marraskuuta. Kilpailun keskuspaikkana toimii Toyotan kaupunki, joka on saanut nimensä autonvalmistajan mukaan. Toyotan odotetaan julkistavan kilpailun yhteydessä myös ensi kauden kuljettajansa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat