Palanderilta paljastus myrskyisästä avioliitostaan: Kerran pakkasin laukkuni ja häivyin

Kalle Palander puhuu uutuskirjassaan avoimesti parisuhteensa tyrskyistä.

Tänään ilmestyneessä Kalle Palanderin elämästä kertovassa Kalle – Suoraa puhetta -kirjassa (Docendo/Fitra) ex-alppihiihtäjä kertoo, millaista elämä huippu-urheilijan rinnalla on ollut hänen vaimollensa Riina-Maija Palanderille. Samalla hän kertoo, että Riina-Maija on kertaalleen heittänyt hänet ulos parin yhteisestä kodista.

Palander on kirjoittanut kirjan yhdessä Timo Kangasluoman kanssa.

Menestystä alppihiihtäjänä niittänyt Palander toteaa kirjassa, että parisuhteella ja kotioloilla on iso merkitys huippu-urheilijan uralla menestymisessä.

Palander sanoo olleensa jonkinlaisessa parisuhteessa 16-vuotiaasta lähtien. Palander avioitui vaimonsa Riina-Maijan kanssa vuonna 2007. Pariskunnalla on kaksi lasta, vuonna 2007 syntynyt Oda-Sofia ja vuonna 2012 syntyneet kaksoset: Romeo ja Mona-Lisa.

Perheeseen kuuluu myös Riina-Maijan aiemmasta suhteesta syntynyt Pyry-Emil.

”Parisuhteella on ollut iso merkitys minulle siinä, että elämä ei ole lähtenyt täysin lapasesta. Jos kukaan ei suitsi minunlaista tyyppiä, lähtee homma laukalle tosi helposti. Tosin onhan sitäkin kokeiltu. On paljon parempi, että on tietyt rutiinit myös kisojen välillä. Kun tulet kotiin kisareissulta, ei tarvitse heti yrittää löytää seuraa, vaan voi oikeasti rauhoittua. Baarit kutsuvat helposti yksinäistä miestä, mikä ei tietenkään sovi millään lailla urheiluun.”

Alppihiihdossa Kalle teki pitkän uran, joka alkoi jo 1990-luvulla. Vuonna 2012 hän ilmoitti lopettavansa uransa.

Mies kiittelee, että Riina-Maija tuki häntä jatkamaan uraansa niin pitkään kuin hän halusi ja otti samalla kotiasiat hoidettavakseen.

Uransa aikana Palanderin oli vietettävä paljon aikaa ulkomailla ja reissuissa. Lapsien syntymän myötä erossa oleminen tuntui vaikeammalta.

”Oda-Sofian ensimmäisistä neljästä vuodesta en oikein kokenut tai nähnyt mitään. Olin niin perkeleesti reissussa. Sitten kun kaksoset syntyivät, oli todella hienoa nähdä kaikki se, mikä oli jäänyt Oda-Sofian kanssa väliin.”

Kalle kertoo, että vaikka parin välinen side on vahva, niin toisinaan riidat yltyvät ja ero käy mielessä.

"Monta kertaa olen jo lähtenyt, mutta palannut kuitenkin takaisin jo tunnin päästä. Yhden ainoan kerran pakkasin jopa laukkuni ja laitoin puhelimen kiinni ja häivyin. Tai siis oikeammin sanottuna Riinis heitti minut pihalle ja hyvästä syystä. Joka tapauksessa kahden päivän päästä tuli Riinikseltä pyyntöjä, että voisit jo tulla takaisin."

Riina-Maijan ja Kallen suhteeseen on mahtunut useita myrskyjä, joita on puitu myös julkisuudessa.

Kalle jäi kiinni pettämisestä noin viisi vuotta sitten. Pariskunta on puhunut uskottomuudesta julkisesti tapauksen jälkeen. Riina-Maija on muun muassa paljastanut Me Naiset -lehdelle, että sai kuulla pettämisestä toiselta naiselta.

Vaimo myönsi, että pettäminen tuotti hänessä raivoa, mutta hän ei halunnut jättää miestään, koska ajatteli, että tuolloin hän olisi menetyksensä olisivat kaksinkertaistuneet.

– Ensin menetät rakkauden, mutta annatko toisen naisen viedä kaiken muunkin? Minä ajattelin, että tämä on mun elämä ja mun lapset ja mun perhe ja mun mies, ja näitä et minulta vie, hän lateli lehdelle.

Nyt pariskunta on saanut yli kymmenvuotisen suhteensa pahimman kriisin selätettyä ja päättänyt jatkaa elämää yhdessä. He ovat kertoneet, etteivät usko, että löytäisivät toisilleen parempia puolisoita. 

---

Lainaukset keskiviikkona ilmestyneestä Kalle – Suoraa puhetta -kirjasta

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja