Mainos

Pakolaisia puolustanut pappi Iltalehdelle: En ehkä muutakaan ulkomaille

0:49

Suomen turvapaikkapolitiikkaan suivaantunut pappi Marjaana Toiviainen sanoo panneensa ulkomaille muuton toistaiseksi jäihin.  Hän kertoi asiasta Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.

Turvapaikanhakijoita näkyvästi puolustanut Toiviainen sanoi viime kuussa muuttavansa pois Suomesta, koska Suomessa ei voi asua. Toiviainen sanoi toimittaja Susanne Päivärinnan haastattelussa, että hänellä on lippu Tansaniaan, mutta hän ei ole varma käyttääkö hän sitä.

– Läheiseni eivät halua, että menen pois. Jouduin harkitsemaan asiaa uudelleen. Mietin asiaa vielä.

Toiviainen sanoo päätöksenteon olleen vaikea.

– Suomi on minulle rakkain maailmassa. Minulla on ollut ehkä nationalistinen ajatus, että muualla on huonosti, mutta täällä sentään on ihmisoikeudet. Minulle avautui, että näin ei ole.

Toiviainen kertoi, että hänen kotiinsa on työnantajansa toiveesta asennettu hälytysjärjestelmä.

– Työnantaja on sen minulle suonut. En kuitenkaan haluaisi puhua itsestäni. Ei minua uhkailla sillä tavalla kuin turvapaikanhakijoita Suomessa. Puhun mieluummin ihmisoikeuksista kuin jostakin napista Marjaana Toiviaisen kotona.

– Irakiin ja Afganistaniin ei pitäisi palauttaa ketään. Somaliaa myös mietin. Sanon tämän sillä perusteella, että minulla on kuvia tutuista, jotka ovat lähteneet vapaaehtoisesti ja heidät on tapettu, Toiviainen sanoi.

Toiviainen totesi haastattelun lopuksi, ettei hän aio tämän jälkeen puhua aiheesta medialle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.