Mainos

Pakkasjakso lisännyt hälytystehtäviä roimasti – Helsingissä määrä kolminkertaistui

Helsingissä vuodenvaihteen jälkeen alkaneen pakkasjakson aikana pelastuslaitoksen hälytystehtävien määrä on kolminkertaistunut normaalista keskiarvosta, Helsingin pelastuslaitos tiedottaa.

Erilaisia hälytyksiä on ollut neljän päivän aikana yhteensä 233 kappaletta. Määrällisesti suurin kasvu on aiheutunut automaattisten paloilmoittimien ja palovaroittimien hälytyksistä, joissa on pääsääntöisesti ollut kyseessä tekninen vika.

Pelastuslaitos toivookin, että palovaroitinten paristojen toimivuuteen sekä varoitinten puhtauteen kiinnitettäisiin huomiota. Paloilmoittimia ei myöskään tulisi altistaa kovasti kylmälle ilmalle ja kosteudelle.

Pelastuslaitoksen mukaan merkittävin riski kohdistuu kovilla pakkasilla kiinteistöjen vuotovahinkoihin vesiputkien jäätyessä. Vahinkoja voidaan kuitenkin ehkäistä esimerkiksi valvomalla putkistojen, viemäreiden ja vesikiertoisten lämmitysjärjestelmien lämpötilaa, toimivuutta ja lisäämällä lämmitystä ja eritystä sekä valvottua veden juoksutusta.

Kovien pakkasten lisäksi tuleva lauhempi ilma voi lisätä vuotovahinkojen määrää, joten pelastuslaitos suosittelee ihmisiä valvomaan ja ennaltaehkäisemään vahinkoja.

Vesivahinkojen lisäksi pelastuslaitosta ovat työllistäneet pakkasilla vakavat liikenneonnettomuudet sekä vesipelastustehtävät. Pakkanen on myös vaikeuttanut pelastus- ja ensihoitotehtävien hoitamista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.