Mainos

Pakistanissa sekasortoista, vaalien siirtämistä harkitaan

Presidentti Pervez Musharaffin muslimiliitto kannattaa vaalien siirtämistä, kun taas surmatun Benazir Bhutton oppositiopuolue haluaisi että vaalit pidetään suunnitellusti.

Pakistanissa viranomaisten on määrä päättää huomenna, siirretäänkö seuraavalla viikolla pidettäväksi aiottuja vaaleja. Epävirallisten tietojen mukaan vaaleja voidaan siirtää jopa kahdella kuukaudella.

Pakistan on vajonnut sekasortoon sen jälkeen kun oppositiojohtaja Benazir Bhutto murhattiin torstaina. Itsemurhaiskun jälkeen alkaneissa levottomuuksissa on saanut surmansa jo liki 50 ihmistä. Tänään yhteenottoja on ollut muun muassa Hyderabadissa maan eteläosassa ja sen lähistöllä sijaitsevassa Nawabshahissa, joka on Bhutton lesken kotikaupunki.

Bhutton Pakistanin kansanpuolue vaatii vaalien pitämistä sovitusti. Suositun johtajansa menettäneen puolueen on arvioitu keräävän kosolti sympatiaääniä mikäli vaalit pidetään viivytyksettä.

Lykkäämisen kannalla on presidentti Pervez Musharrafia kannattava muslimiliitto. Vaalipäivän muuttaminen vaatii myös presidentin hyväksynnän.

Levottomuuksissa ja mellakoissa on syntynyt runsaasti aineellista tuhoa. Pelkästään rautateiden arvioidaan kärsineen liki 200 miljoonan dollarin vahingot.

Osakekurssit syöksyivät Pakistanissa maanantaina pohjanoteeraukseensa liki kahteen vuoteen ja rupian kurssi laski alimmalle tasolleen kuuteen vuoteen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.