Mainos

Pakistan ja Yhdysvallat jatkavat ydinkoeneuvotteluja

Pakistan ja Yhdysvallat jatkavat ydinkokeisiin sekä asevalvontaan liittyviä neuvottelujaan elokuussa. Pakistanin ja Yhdysvaltain ulkoministeriöiden edustajat päättivät neuvottelujen jatkamisesta Islamabadissa.

Yhdysvaltain varaulkoministeri Strobe Talbott kertoi keskustelleensa Pakistanin ulkoministeriön korkea-arvoisen virkamiehen Shamshad Ahmadin kanssa kansainvälisen ydinkoekieltosopimuksen allekirjoittamisesta.
Ahmadin mukaan Pakistan voi allekirjoittaa sopimuksen, kun maalla on varmat turvallisuustakuut. Tämä vaatii Pakistanin mukaan suurvaltojen osallistumista Intian ja Pakistanin käymän kiistan selvittämiseen. Intia ja Pakistan kiistelevät Himalajalla sijaitsevasta Kashmirin alueesta.

Pakistanin ja Yhdysvaltain yhteisen tiedonannon mukaan maiden edustajat keskustelivat niistä paikallisista ja maailmanlaajuisista seurauksista, joita toukokuussa tehdyt ydinkokeet ovat saaneet aikaan. Lisäksi neuvottelijat käsittelivät asevalvontaa sekä Kashmirin alueen tilannetta.
Yhdysvaltain edustajat neuvottelivat aikaisemmin tällä viikolla samoista asioista Intian pääkaupungissa Delhissä. Yhdysvallat pyrkii keskustelujen avulla saamaan Pakistanin ja Intian allekirjoittamaan kansainvälisen ydinkoekieltosopimuksen sekä lieventämään maiden välistä jännitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.