Paketti kasvosuojuksia 85 euroa! Koronapelko nosti hinnan pilviin Ruotsissa – raivostuneelta kansalaiselta jo valitus kuluttajaviranomaisille

Ruotsissa lisääntyneet koronatartunnat ovat saaneet ihmiset ryntäämään apteekkeihin ja kauppojen hygieniaosastoille. Kasvanut kysyntä näkyy paitsi tyhjentyneinä hyllyinä myös hinnoissa, kirjoittaa Expressen.

Esimerkiksi Tukholman keskustassa sijaitseva St Erikin apteekki on raivostuttanut asiakkaitaan nostamalla tuntuvasti kasvosuojusten hintaa. 50 kappaleen pakkausta myydään nyt 900 kruunulla eli 85 eurolla ja yhdestä suojaimesta saa pulittaa 20 kruunua eli vajaat kaksi euroa.  

Eräs hinnankorotuksesta suivaantunut asiakas on jo valittanut tapauksesta Ruotsin kuluttajavirastolle. Asiakas syyttää apteekkia vääristä hintatiedoista, mutta myös siitä, että on väärin myydä suojaimia näin kalliiseen hintaan.  

Mikään laki ei Ruotsissa säätele tuotteiden hintaa, joten jää kuluttajan itsensä arvioitavaksi, mikä on kohtuullinen hinta ja mikä ei.

Hengityssuojien lisäksi apteekkien hyllyt ovat tyhjentyneet myös käsidesistä. Käsidesin myynti on noin tuplaantunut viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.  
 

Lue myös:

    Uusimmat