Päivi Räsänen vaalikeväästä: Jaksamisen äärirajoilla

Päivi Räsänen oli vieraana Enbuske & Linnanahde Crew'n lähetyksessä.

Sisäministeri, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen aloitti kansanedustajana tasan 20 vuotta sitten. Hän kertoo, että palo politiikan maailmaan syttyi vasta aikuisiällä.

– Nuorena en olisi voinut kuvitellakaan, että pyrkisin kansanedustajaksi. Kyllä se tuli vasta sitten kolmekymppisenä. Vahvimmin taustalla on koko ajano ollut vaikuttamisen halu, se ajaa eteenpäin tällä uralla. Olen todella kiitollinen, että olen saanut tehdä tätä työtä. Varsinkin nämä viimeiset neljä vuotta ministerinä ovat olleet antoisia, vaikka myös vaikeita ja raskaita, Räsänen selittää MTV.fin haastattelussa ennen ELCrew-lähetystä.

Raskaasta työstä huolimatta politiikan jättäminen ei ole 20 vuoden aikana käynyt Räsäsellä mielessä.

– Itse asiassa sellaista tilannetta ei ole tullut. Vaaleihin on tietysti aina suhtauduttava nöyrästi, sillä läpimeno ei ole itsestään selvää, hän toteaa.

Räsäsen on aika-ajoin aiheuttanut vakaumuksellaan ja mielipiteillään kiivasta keskustelua ja palauteryöppyjä. Voisi ajatella, että 20 vuotta julkisessa työssä opettavat kasvattamaan kuoren negatiivista ja asiatonta palautetta varten. Räsäsen mukaan asia voi kuitenkin olla jopa päin vastoin.

– En tiedä, oppiiko sitä ikinä käsittelemään. Voi olla, että nykyään tulee jopa enemmän avoimia haavoja. Kaikesta palautteesta, myös kriittisestä ja jopa epäasiallisesta, voi kuitenkin oppia ja sen kautta voi peilata omaa vakaustaan, testata seisooko todella sanojensa takana, hän miettii.

Räsänen myöntää, että kiireinen vaalikausi yhdistettynä ministerin työhön ottaa välillä koville.

– Kyllähän tässä mennään ihan jaksamisen äärirajoilla, kun vaalien lisäksi on ministerin työt. Olen hallituksessa ainoana meidän puolueestamme, joten olen jokaisen ministerivaliokunnan jäsen. En voi jakaa työmäärää kenenkään kanssa, hän kuvailee.

Perheen kannalta tilanne on kuitenkin helpompi kuin aiemmin.

– Jos mietii perheen kannalta, niin nyt on hyvä tilanne, sillä kaikki lapseni ovat täysi-ikäisiä. Nuorin kirjoittaa juuri ylioppilaaksi, joten meillä on näillä näkyminen viidennet ja viimeiset ylioppilasjuhlat tänä keväänä, Räsänen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja