Mainos

Päivi Räsäsen vanhasta kirjoituksesta sittenkin esitutkinta – "syytä epäillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan homoseksuaaleja loukkaavalla tavalla"

15:11
Päivi Räsänen oli MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa 1.11.2019.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi kansanedustaja Päivi Räsäsen vuonna 2004 julkaisemasta kirjoituksesta. Kyse oli Luther-säätiön vuonna 2004 julkaisemasta kannanotosta, joka koski seksuaalisuutta ja avioliittoa.

Räsäsen kirjoitus oli otsikoitu ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Poliisi päätti aiemmin, että jutussa ei aloiteta esitutkintaa. 

Valtakunnansyyttäjä Toiviainen arvioi asiaa uudelleen. Tiedotteen mukaan hän punnitsi keskenään sananvapautta, uskonnonvapautta ja syrjimättömyyttä koskevia perus- ja ihmisoikeuksia toisin kuin poliisi.

Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että asiassa on syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan halventamalla homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla.

Sen vuoksi asiassa on syyttäjän mukaan toimitettava esitutkinta. Esitutkinnan toimittaa Helsingin poliisilaitos.

Kuulusteluissa viime perjantaina Pride-tviitistä

Räsäsen kirjoituksista on meneillään myös toinen poliisitutkinta. Viime perjantaina hän kävi usean tunnin mittaiseksi venyneessä poliisikuulustelussa, jossa käsiteltiin hänen tviittiään viime kesäkuulta.

Tviitissään kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja otti kantaa kirkon osallistumiseen seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueeseen. Poliisi aloitti esitutkinnan asiassa elokuussa.

STT:lle Räsänen sanoi kiistävänsä syyllistyneensä rikokseen vuoden 2004 kirjoituksessa tai kesäkuisessa tviitissä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja