Päivi Lipponen alkoi seurustella 54-vuotiaan Paavon kanssa ollessaan 28-vuotias – tästä syystä hän ihastui Paavoon

Päivi Lipponen muistelee hänen ja lähes 30 vuotta vanhemman Paavon seurustelun alkuaikoja: "Isälläni on vähän nieleskelemistä" 1:54
Videolla Päivi Lipponen muistelee hänen ja Paavon seurustelun alkuaikoja ja sitä, miten hänen isänsä suhtautui heidän suhteeseensa. 

Päivi Lipponen muistelee Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa hänen ja Paavon seurustelun alkua ja sitä, mihin hän Paavossa alun perin ihastui.  

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Päivi Lipponen kutsuu Maria Veitolan yökylään Porvoon kakkoskotiinsa. Jakso löytyy jo MTV Katsomosta ja se nähdään MTV3-kanavalla 6.4.

Jaksossa Päivi Lipponen muistelee hänen ja Paavon seurustelun alkuaikoja. Päivi oli 28-vuotias, kun hän alkoi seurustella 54-vuotiaan Paavon. Pariskunta meni naimisiin vuonna 1998 kahden vuoden seurustelun jälkeen. Silloin 56-vuotiaan Lipposen ja 30-vuotiaan Hertzbergin vihkiytymisestä muodostui todellinen mediatapahtuma.

– Silloin se ikäero oli kauhean positiivinen asia. Olin juuri päättänyt minun yliopisto-opinnot ja olin kauhean kiinnostunut kaikesta. Minusta tuntui, että maailmassa oli niin paljon mahdollisuuksia oppia uusia asioita. Ja sitten kun juttelin sellaisen ihmisen kanssa, joka oli käynyt kaikissa niissä paikoissa, joissa itse halusin käydä, lukenut ne kirjat, ja jolla oli kokonaiskuvaa ja näkemystä, niin oli valtavan ihana keskustella sellaisen ihmisen kanssa, Päivi Lipponen kertoo.

Hän ei ajatellut tuolloin ikäeroa tai jos ajatteli, niin hän koki sen kiehtovaksi asiaksi. Hän myös muistelee sitä, miten hänen isänsä suhtautui parin suhteeseen.

– Hassuintahan tässä on se, että Paavo on minun vanhempianikin vanhempi. Että olihan siinä vähän iskällä nieleskelemistä, Päivi Lipponen naurahtaa. 

Päivi Lipponen on 55-vuotias ja Paavo Lipponen täytti juuri 81 vuotta. 

– Ihminen ei kyllä ymmärrä ikääntymistä ennen kuin se tulee omalle kohdalle tai lähipiiriin. Että mitä se on, kun terveys haurastuu, Päivi Lipponen pohtii ohjelmassa. 

Päivi Lipponen toteaa myös, että tässä vaiheessa elämää ikäero tulee esille selvemmin. Opettajana työskentelevä Päivi kertoo, että hän itse tykkää mennä ja harrastaa vapaa-ajallaan. Paavo Lipponen jäi eläkkeelle eduskunnasta vuonna 2007 ja kirjoittaa parhaillaan muistelmateosta poliittisesta urastaan.

– Paavolla on ihan oma maailma. Hänellä on se oma muistelmien kirjoittaminen ja muu maailma. Kun on iso ikäero, niin se elämä vaan eriytyy. Olen itse niin kova liikkumaan, menemään ja harrastamaan, niin ei pysty jakaamaan sellaisia asioita, Lipponen kertoo. 

Paavo ja Päivi Lipposella on kaksi yhteistä lasta, Emilia, 25, ja Sofia, 23. Perheeseen kuuluu myös Päivi Lipposen tytär Cecilia, 30, edellisestä avioliitosta.

Videolla Päivi Lipponen muistelee hänen ja Paavon seurustelun alkuaikoja ja sitä, miten hänen isänsä suhtautui kaksikon suhteeseen. 

Päivi Lipponen, 55, avoimena hänen ja miehensä Paavon, 81, suhteesta: "Kun on iso ikäero, niin elämä eriytyy" 1:29
Videolla Päivi Lipponen kertoo avoimesti hänen ja aviomiehensä Paavo Lipposen ikäerosta ja siitä, miten se näkyy heidän elämässään tällä hetkellä. 

Yökylässä Maria Veitola MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 21. Extrapitkät 60-minuuttiset jaksot vain MTV Katsomossa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Katso myös Veitolan toinen sarja Veitola.doc MTV Katsomosta tai maanantaisin MTV3-kanavalta klo 22:35 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat