Paistetut ja hiillostetut silakat
- 600 g perattuja silakoita
- 2 dl ruisjauhoja
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- suolaa hiillostamiseen
Paistettuna:
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kääntele silakat ruisjauhoissa. Ruskista voi pannulla ja laita silakat paistumaan keskilämmölle. Liian kuuma pannu polttaa silakat. käännä noin 5 minuutin jälkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Hiillostettuna:
Kuumenna pannu todella kuumaksi, ripottele pannulle hienoa suolaa ja laita silakat hiillostumaan. Anna toisen puolen paistua noin 2 minuuttia ja käännä sitten silakat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sammuta hella. Anna silakoiden kypsyä loppuun hiipuvalla lämmöllä. Tarjoile silakat perunamuusin ja tilli voin kera!
Tillivoi
- 200 g voita
- nippu tilliä
- ½ sitruunan mehu
Vatkaa notkea voi sekaisin hienonnetun tillin ja sitruunamehun kanssa. Lusikoi voi kelmun päälle ja muotoile voi kelmuun tiiviiksi pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa ohut viipale tillivoita kuumien juuri paistettujen silakoiden päälle.
Lasimestarin silakat
- 4 dl vettä
- 1,2 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 4 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- 4 neilikkaa
- 2 porkkana
- 1 punasipuli
- (pala piparjuurta)
- 3 tl suolaa
Keitä vesi, sokeri ja mausteet keskenään. Lisää pilkotut porkkanat ja hienonnettu sipuli sekä raastettu piparjuuri kuumaan liemeen. Jäähdytä hieman ja lisää lopuksi etikka. Laita silakat purkkeihin ja kaada hieman jäähtynyt mausteliemi päälle. Anna maustua vähintään 2 vuorokautta ennen maistelua.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala