Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistetut ja hiillostetut silakat ja tillivoita sekä lasimestarin silakat.

Julkaistu 11.11.2004 06:00(Päivitetty 11.11.2004 13:11)

silakat

silakatRuokala

Paistetut ja hiillostetut silakat

  • 600 g perattuja silakoita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • suolaa hiillostamiseen

Paistettuna:

Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kääntele silakat ruisjauhoissa. Ruskista voi pannulla ja laita silakat paistumaan keskilämmölle. Liian kuuma pannu polttaa silakat. käännä noin 5 minuutin jälkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hiillostettuna:

Kuumenna pannu todella kuumaksi, ripottele pannulle hienoa suolaa ja laita silakat hiillostumaan. Anna toisen puolen paistua noin 2 minuuttia ja käännä sitten silakat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sammuta hella. Anna silakoiden kypsyä loppuun hiipuvalla lämmöllä. Tarjoile silakat perunamuusin ja tilli voin kera!

Tillivoi

  • 200 g voita
  • nippu tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Vatkaa notkea voi sekaisin hienonnetun tillin ja sitruunamehun kanssa. Lusikoi voi kelmun päälle ja muotoile voi kelmuun tiiviiksi pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa ohut viipale tillivoita kuumien juuri paistettujen silakoiden päälle.

Lasimestarin silakat

  • 4 dl vettä
  • 1,2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 4 neilikkaa
  • 2 porkkana
  • 1 punasipuli
  • (pala piparjuurta)
  • 3 tl suolaa

Keitä vesi, sokeri ja mausteet keskenään. Lisää pilkotut porkkanat ja hienonnettu sipuli sekä raastettu piparjuuri kuumaan liemeen. Jäähdytä hieman ja lisää lopuksi etikka. Laita silakat purkkeihin ja kaada hieman jäähtynyt mausteliemi päälle. Anna maustua vähintään 2 vuorokautta ennen maistelua.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireitaTippurin hoitoon läpimurtoJoulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Flunssa

    Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireita

  • 17:32
    Sairaudet ja taudit

    Tippurin hoitoon läpimurto

  • 16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat