Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistetut ja hiillostetut silakat ja tillivoita sekä lasimestarin silakat.

Julkaistu 11.11.2004 06:00(Päivitetty 11.11.2004 13:11)

silakat

silakatRuokala

Paistetut ja hiillostetut silakat

  • 600 g perattuja silakoita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • suolaa hiillostamiseen

Paistettuna:

Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kääntele silakat ruisjauhoissa. Ruskista voi pannulla ja laita silakat paistumaan keskilämmölle. Liian kuuma pannu polttaa silakat. käännä noin 5 minuutin jälkeen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hiillostettuna:

Kuumenna pannu todella kuumaksi, ripottele pannulle hienoa suolaa ja laita silakat hiillostumaan. Anna toisen puolen paistua noin 2 minuuttia ja käännä sitten silakat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sammuta hella. Anna silakoiden kypsyä loppuun hiipuvalla lämmöllä. Tarjoile silakat perunamuusin ja tilli voin kera!

Tillivoi

  • 200 g voita
  • nippu tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Vatkaa notkea voi sekaisin hienonnetun tillin ja sitruunamehun kanssa. Lusikoi voi kelmun päälle ja muotoile voi kelmuun tiiviiksi pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa ohut viipale tillivoita kuumien juuri paistettujen silakoiden päälle.

Lasimestarin silakat

  • 4 dl vettä
  • 1,2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 4 neilikkaa
  • 2 porkkana
  • 1 punasipuli
  • (pala piparjuurta)
  • 3 tl suolaa

Keitä vesi, sokeri ja mausteet keskenään. Lisää pilkotut porkkanat ja hienonnettu sipuli sekä raastettu piparjuuri kuumaan liemeen. Jäähdytä hieman ja lisää lopuksi etikka. Laita silakat purkkeihin ja kaada hieman jäähtynyt mausteliemi päälle. Anna maustua vähintään 2 vuorokautta ennen maistelua.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalleVappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:54
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • 14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan

  • 11:46
    Asuminen

    Vantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"

  • 08:15
    Lääkkeet

    Auttaako peräpukamavoide oikeasti silmäpusseihin? Näin voi käydä someniksiä testaavalle