Painin maailmanmestari syytteeseen murhasta – nuorempi kilpakumppani jätettiin kuolemaan brutaalin hyökkäyksen jälkeen

Painin kaksinkertaista olympiamitalistia ja maailmanmestaria Sushil Kumaria syytetään murhasta. 39-vuotiaan Kumarin kilpakumppani 23-vuotias Sagar Dhankar kuoli brutaalin hyökkäyksen seurauksena viime vuonna.

Kumar ja 17 muuta henkilöä sai syytteet Delhissä sijaitsevassa tuomioistuimessa keskiviikkona. Heidät otettiin kiinni yli vuosi sitten Dhankarin kuoleman jälkeen. Tuomioistuimen mukaan tutkijat ovat esittäneet tarpeeksi todisteita Kumaria vastaan. Kumar itse väittää olevansa syytön.

Kumaria syytetään murhasta, kidnappauksesta, mellakoinnista ja tappavan aseen käytöstä. Syyttäjän mukaan hän oli keskeinen hahmo viime vuoden toukokuussa sattuneessa tapahtumassa. Tappelun taustalla olisi henkilökohtainen ja ammatillinen kilpailu kaksikon välillä. Kumar otettiin kiinni viikon kestäneen jahdin jälkeen.

Syyttäjä väittää, että Kumar ja muut syytetyt löivät Dhankaria ja hänen ystäviään mailoilla ja muilla aseilla Delhissä sijaitsevan areenan ulkopuolella. Syytetyt olisivat jättänäät uhrin kuolemaan. Kumarin hyökkäys Dhankarin kimppuun näkyy videolla, joka on syyttäjien mukaan aito.

Kumar voitti urallaan olympiapronssia Pekingissä 2008, olympiahopeaa Lontoossa 2012 ja maailmanmestaruuden vuonna 2010.


Lue myös:

    Uusimmat