"Paikallinen koronalinkohan tässä on kyseessä" – laulut ja useampi viruksen kantaja aiheuttivat koronaryppään hengelliseen tilaisuuteen

6:56
Näin lääkäri kommentoi Jyväskylän tartuntarypästä.

– Paikallinen koronalinkohan tässä on kyseessä, toteaaa Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä MTV Uutisille kommentoidessaan Jyväskylässä paljastunutta koronarypästä.

Hengellisestä tilaisuudesta alkunsa saanut tartuntaketju johti siihen, että noin sadasta tapahtumaan osallistuneesta 40 todettiin koronapositiivisiksi. Käsmä arvioi, että hengellisille tilaisuudella tavanomaiset laulujen laulamiset ovat omiaan tartuntojen levittämiselle.

– Luultavasti enemmän kuin yksi positiivinen on ollut tautia leviämässä, hän arvioi.

Noin puolet altistuneista tavoitettu

Viranomaisille on Käsmän mukaan kuitenkin erittäin hyvä käsitys tartunnan saaneista ja altistuneista. Jyväskylässä päätettiin testata kaikki tilaisuuteen osallistuneet, ja pian todettiin tarpeelliseksi asettaa karanteeniin lukuisia ihmisiä paikallisista kouluista.

Karanteeniin on määrätty yhteensä lähes 500 henkeä tapahtuneen vuoksi, mutta toistaiseksi heistä on tavoitettu vasta noin 250. Käsmän mukaan osa tullaan näillä näkymin tavoittamaan vasta maanantaina.

– Tässä on taas sitä huonoa tuuria: ensimmäiset positiiviset testitulokset valmistuivat perjantaina illalla noin kymmeneltä, hän kertoo.

Myöhäinen ajankohta viikonloppuna johti siihen, että ryhmän kokoaminen altistuneiden jäljittämiseksi ja tavoittamiseksi hidastui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja