Pähkinäinen broileripata 29.9.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
4 broilerin rintafileetä
1,5 dl maustamatonta jogurttia
6-8 perunaa
2 rkl öljyä paprikajauhetta
suolaa
1-2 sipulia
1 rkl balmsamiviinietikkaa
100 g pähkinöitä rouhittuna
(esim. hassel-, ja maapähkinöitä ja manteleita)
pippuria, cayennepippuria

Laita broilerinfileet jogurttiin ja valmista sillä välin perunat ja sipulit. Kuori ja lohko perunat. Voitele uunivuoka öljyllä, levitä perunalohkot vuokaan ja sipaise myös perunoiden pintaan hiukan öljyä. Ripottele perunoille paprikajauhetta ja suolaa. Voit halutessasi pehmentää sipulia pannulla balsamiviinietikassa tai laittaa sipulit pilkottuna vuokaan perunoiden kanssa ja ripotelle päälle balsamiviinietikkaa. Laita vuoka uuniin tässä vaiheessa 200 asteeseen ja valmistele broileria, jos käytät broilerin luullisia osia laita broilerit samaan aikaan perunoiden päälle.
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi tai käytä valmista pähkinärouhetta, lisää rouheeseen mausteita. Laita pähkinäseos matalaan astiaan ja kieritä broilerit seoksessa ja laita pähkinäseoksella leivitetyt broilerit uuniin perunoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat