Mainos

Pahin moka, jonka voit tehdä kevätauringossa – sorrutko sinäkin?

Lienee sanomattakin selvää, että kun lämpö nousee, vaatteetkin vähenevät. Tämä on kuitenkin kohtalokas moka, johon moni suomalainen sortuu.

Suomen vaihtelevissa keleissä käytämme talvisaikaan paljon kaulaliinoja, huiveja tai poolopaitoja. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää ja lämpömittari näyttää lähestulkoon hellelukemia, jäävät kaulaliinat ja huivit ensimmäisenä sivuun. 

Vaarana onkin, että ensimmäiseksi auringossa palaa suojaamatta jäänyt dekoltee-alue. Jos takkikin jätetään pois ja t-paidat vaihdetaan toppeihin, olkapäät ja hartiat ovat seuraavana vaarassa. Aiemmin vaattein suojattu talvi-iho on nimittäin altis palamiselle.

Keväällä aurinko tarttuu ihoon paremmin, koska iho on silloin ohuimmillaan. Tämä johtuu siitä, että talven jälkeen ihon sarveiskerros on heikoimmillaan. Kevätauringossa vaarassa ovat etenkin nenä, posket ja dekoltee-alue.

Palamista ei välttämättä heti huomaa, sillä auringossa palanut iho aristaa ja punoittaa muutamassa tunnissa auringossa olon jälkeen: tästä syystä moni huomaa vasta kotona ihonsa punoittavan.

Milloin paistaa? Kurkkaa osoitteesta. mtv.fi/saa.

Palaminen tarkoittaa ihon vaurioitumista UV-säteistä. Punoitus ja lievä kipu ovat palamisen merkkejä. Auringonpolttaman oireet, kuten kosketusarkuus, aristus, kipu, punoitus ja kutina ovat pahimmillaan 12–24 tunnin kuluttua auringolle altistuksesta. 

Paras tapa suojautua auringon vaaroilta on käyttää suojavoiteita ja aurinkolaseja sekä tietysti suojata iho vaattein.

Katso, millaista jälkeä aurinko tekee iholle:

2:53
.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja