Pahaenteinen vana seuraa Norwichia Valioliigassa – seura epätietoisena koronaviruksen keskellä

Teemu Pukin edustaman Norwichin managerin Dean Smithin mukaan tarvittaisiin "maaginen määrä" koronavirustapauksia, jotta joukkueen Valioliiga-ottelu jätettäisiin pelaamatta. 

Norwich kärsi tiistaina 0–2-tappion Aston Villalle. Valioliiga oli päättänyt aiemmin uusista koronasäännöistä, kun ennätysmäärä tartuntoja oli tullut julki.

Valioliiga ilmoitti joulukuun 13. päivä 42 koronavirustartunnasta sarjan pelaajien ja henkilökunnan keskellä.

Manchester Unitedin ja Brentfordin sekä Tottenhamin ja Brightonin väliset ottelut ovat toistaiseksi joutuneet siirrettävien listalle.

– Urheilutoimenjohtajamme (Stuart Webber) keskusteli sarjan edustajien kanssa ohjeistuksesta, kun ympärillämme on oireilevia pelaajia, Norwichin manageri Dean Smith sanoi.

– Pelasimme Tottenhamia vastaan, heidän tautitapausten määrä räjähti. Pelasimme Manchester Unitedia vastaan, heidän tautitapausten määrä räjähti. Halusimme sarjalta opastusta siitä, olisiko Aston Villaa kohtaan reilua, jos ympärillämme olisi oireilevia pelaajia?

– En sano, että kaikilla pelaajillamme on oireita ja koronavirus. Grant Hanley rikkoi olkapäänsä ja Ozan Kabak putosi riveistä, joten meillä on loukkaantuneita pelaajia, mutta tarvitsemme todennäköisesti "maagisen numeron" kertomaan, kuinka monta tapausta on tarpeeksi?

Smith sanoi, ettei hänellä välttämättä ole tarpeeksi kunnossa olevia pelaajia lauantain West Ham -otteluun.

– Saan seuraavan 48 tunnin aikana terveyshenkilökunnaltamme tautitapausten määrän selville. Olen nähnyt Valioliigan uuden protokollan, jonka myötä meitä testataan joka päivä. Lämpötila nousee, ei vain jalkapallon parissa, vaan koko maassa.

Norwich kohtaa vielä Arsenalin ja Crystal Palacen ennen uudenvuodenpäivän ottelua Leicesteriä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat