Mainos

Paavo Väyrysellä kaksi näkemystä euroerosta - nopea ja hidas

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pohtii kahta eri vaihtoehtoa eurosta eroamiseksi. Jos päädytään siihen, että järjestetään kansanäänestys erosta, tämä edellyttää hänen mukaansa kuitenkin sitä, että hallitus antaa eduskunnalle lakiehdotuksen kansanäänestyksen järjestämisestä.

– Kun Suomi on euroalueessa, ainoa mielekäs vaihtoehto on, että kansanäänestyksen pohjana on ehdotus, että Suomi eroaa siitä, Väyrynen kertoo tiedotteessaan.

Yli 50 000 ihmistä on kannattanut Väyrysen kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan kansanäänestystä euroalueelta eroamisesta.

– Syksyn mittaan on noussut vahvasti esiin toinen vaihtoehto kansanäänestyksen järjestämiseksi. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että mahdollinen euroero pitäisi toteuttaa nopeasti, Väyrynen selventää toista vaihtoehtoa.

–  Nopea euroero voisi toteutua siten, että hallitus antaisi eduskunnalle tiedonannon asiasta. Mahdollinen kansanäänestys järjestettäisiin vasta sitten, jos jokin tuleva hallitus haluaisi Suomen palaavan euroalueeseen, Väyrynen selventää.

Tätä nopeaa menettelyä puoltaisi Väyrysen mukaan se, että Suomen taloudellinen tilanne on erittäin vaikea ja euroaluetta ollaan nopeasti kehittämässä velkanunioksi ja liittovaltioksi.

Väyrysen mukaan kumpaakaan vaihtoehtoa ei ole helppo toteuttaa, koska ilmeisesti eduskunnan enemmistö ei kannata Suomen eroamista euroalueesta.

– Uskon kuitenkin, että eduskunnassa käytävä ja julkinen keskustelu Suomen eroamisesta muuttavat kansanedustajien mielipiteet.

Aamulla Yle uutisoi, että Paavo Väyrynen ei kannata omaa kansaäänestysaloitettaan eurosta eroamiseksi.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.