Mainos

Paavi: Pedofiileille ei paikkaa kirkossa

Paavi on tuominnut jyrkästi pedofilian. Vatikaanissa alkaneessa kokouksessa puidaan Yhdysvaltain katolista kirkkoa kuohuttanutta pedofiiliskandaalia.

Paavi on ilmoittanut kantansa Yhdysvaltain pedofiliaskandaaliin.

Paavin mielestä pedofilia on rikos eikä pedofiileille ole paikkaa katolisen kirkon piirissä. Paavi tarjosi anteeksipyyntöä pappien seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Hän toivoi skandaalin johtavan "pyhempään pappeuteen".

Paavin kannanotto saattaa ratkaista sen, luovuttaako Yhdysvaltain katolinen kirkko pedofiliatapaukset maallisten viranomaisten käsittelyyn.

Pedofiilikokous alkoi Vatikaanissa

Vatikaanissa alkoi tänään paavin koolle kutsuma kokous, jossa setvitään Yhdysvaltain katolista kirkkoa ravistellutta pedofiiliskandaalia.

Paavi itse ei ole mukana kokouksissa, mutta kokouslähteiden mukaan hän "seuraa niiden kulkua tarkasti". Kokouksessa on mukana 12 Yhdysvaltain kardinaalia, eli kaikki yhtä iäkästä kirkonmiestä lukuun ottamatta.

Skandaali sai alkunsa Bostonista, jossa kävi ilmi, että pedofiliaan syyllistyneitä pappeja ei ollut pidätetty viroistaan. Heidät oli vain siirretty toisiin seurakuntiin, joita ei millään tavalla oltu varoitettu pappien taipumuksista.

Tämän jälkeen on tullut ilmi kymmenittäin vastaavanlaisia tapauksia. Yhdysvaltain katolinen kirkko on joutunut maksamaan miljoonia dollareita korvauksia ja erottamaan kymmeniä pappeja.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.