Paavi Franciscus pahoitteli puheessaan, ettei voinut tervehtiä ihmisiä läheltä – kutsui koronaa rouvaksi: "Hän on aiheuttanut paljon harmia"

1:16
Katso videolta, miten Paavi Franciscus kutsui covidia naiseksi. Suomennos on luettavissa jutusta.

Paavi Franciscus puhui keskiviikkona Vatikaanissa. Paavin käyttämä sanavalinta kiinnitti huomiota.

– Rakkaat veljet ja sisaret, hyvää huomenta. Tänään tämän yleisön kanssa, niin kuin aikaisempienkin kanssa, pysyn täällä ylhäällä. Haluaisin kovasti tulla alas ja tervehtiä teitä kaikkia, mutta meidän täytyy pitää etäisyyttä. Jos tulen alas, ihmiset tulevat tervehtimään minua, ja tämän on turvakeinojen vastaista.

– Keinojen, joita joudumme tekemään tämän Covid-nimisen rouvan vuoksi. Hän on aiheuttanut paljon harmia. Antakaa anteeksi, kun en tule tervehtimään teitä. Tervehdin teitä täältä ja kannan teitä sydämessäni. Kantakaa tekin minua sydämessänne ja rukoilkaa puolestani. Voimme rukoilla toistemme puolesta ja pitää etäisyyttä. Kiitos ymmärryksestä. 

Paavi Franciscus naurahti itsekin kutsuessaan virusta rouvaksi, italiaksi signora.

Paavia ja hänen läheisimpiä apulaisiaan on kritisoitu siitä, etteivät he käytä maskia. Paavi Franciscus sairasti nuorena ja hänen toisesta keuhkostaan on poistettu osa.

Vatikaanin edustaja kertoi CNN:lle tiistaina, että he yrittävät suostutella Paavia käyttämään maskia. 

Paavi Franciscuksen kanssa samassa rakennuksessa asuvalla ihmisellä on todettiin koronvirustartunta aiemmin lokakuussaMyös paavia suojelevan sveitsiläiskaartin sisällä on varmistettu tartuntoja. 

Lähteet: Reuters, CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja