Paatero Ylelle: Ben-Amorin tapaus selvä pahoinpitely

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo Ylelle pitävänsä Semir Ben-Amorin otteita lehdistössä olleiden tietojen perusteella selvänä pahoinpitelynä.

Hän ilmaisee myös olevansa eri mieltä SM-liigan toimitusjohtajan Jukka-Pekka Vuorisen kanssa siitä, että nujakka pitäisi poliisitutkinnan sijaan selvittää vain urheilun oman kurinpidon piirissä.

– Kun hanskat heitetään jäähän ja ruvetaan tarkoituksella vahingoittamaan toista, miten se voisi olla urheilun oma asia, Paatero sanoo Ylelle.

Paatero pitää nujakkaa väkivaltaisuudessaan erityisen vakavana. Jokerien Ben-Amor torppasi lauantaina European Trophy -ottelussa Peltosen nurin keskialueella ja sen jälkeen takoi häntä paljain nyrkein laidan vieressä. Peltonen sai tilanteesta aivotärähdyksen.

– Kyllä yhteiskunnalla tällä hetkellä on selvä nollatoleranssi väkivaltaan ja pahoinpitelyyn. En ymmärrä, miksi jääkiekko olisi tästä poikkeus.

Ben-Amor sai viiden ottelun pelikiellon European Trophy -peleihin.

Eurooppalaisen jääkiekon seurajoukkuekisaa hallinnoiva organisaatio ilmoitti, että Ben-Amorin panna kantaa ensi kauden turnaukseen, mikäli Jokerit ei selviä nyt lopputurnaukseen.

Kohua nostattaneesta nujakoinnista saivat pelikieltoja myös Jokerien Jani Rita (1 ottelu) ja Jarkko Ruutu (1) sekä HIFK:n Ilari Melart (2 ottelua), Mikko Jokela (1), Juuso Salmi (1) ja Siim Liivik (1).

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat