Mainos

Juhani Tamminen: Antaisin Ben-Amorille vähintään puolen vuoden rangaistuksen

Kiekkovaikuttaja, TuTon päävalmentaja Juhani Tamminen on raivoissaan lauantaina pelatun Jokerit-HIFK -pelin tapahtumista. Tamminen sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa, että tällainen kehityssuunta pitää tyrehdyttää Suomessa alkuunsa.

Semir Ben-Amorin ja Ville Peltosen lauantainen kohtaaminen on herättänyt paljon huomiota, millaisia ajatuksia tapaus herätti, Juhani Tamminen?

Kyllä se teki kokeneen kiekkomiehen surulliseksi. Onko tämä meidän hieno peli menossa muutaman ihmisen takia tähän suuntaan? Toivottavasti löytyy riittävästi vastavoimia pistämään asiat taas raiteilleen. Tämä kehityssuunta pitää tyrehdyttää täällä sivistyneessä ja kovassa kiekkomaassa alkuunsa.

Kenen pitäisi kantaa vastuu tapahtuneesta?

Ensisijaisessa vastuussa on joukkueen hallituksen puheenjohtaja, sitten toimitusjohtaja ja vasta sitten valmentaja. Hallitus päättää ketä palkataan ja palkatessaan he tietävät suurin piirtein mitä saavat. Nostan Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläiselle lakkia. Hän on ainoa, joka nousi esiin ja sanoi, etteivät hänen firmansa pelaajat ja valmennusjohto voi käyttäytyä tällä tavalla. Piste.

Poliisi harvoin tutkii kiekkokaukalossa tapahtuneita asioita, mutta tällä kertaa se päätti aloittaa esitutkinnan. Pidätkö tätä hyvänä asiana?

Se on pala sitä surullisuutta. En minä halua, että poliisi tulee tuonne kentälle. Jepareilla on tässä yhteiskunnassa muutenkin tarpeeksi muuta duunia. Jo se, että poliisi alkaa tutkia näitä, pitäisi sen hölmöimmänkin kiekkoihmisen saada nyt ajattelemaan. Jos tästä tulee maan tapa, niin ilmoittaudun välittömästi ja annan Leijona´79 -plakaatini pois kiekkomuseoon ja sanon, että that's it!

Miten paljon uskot sillä olleen tällä kertaa vaikutusta kohun syntyyn, että kohteena oli juuri Ville Peltonen?

Kyllä se lisää sitä. Se on sen raukkamaisuuden ja törkeyden huipentuma. Hyvään pelaamiseen kuuluu tunne. Tunteessa on paljon energiaa. Mutta voittava pelaaminen vaatii energian suuntaamisen oikeaan asiaan. Ja se on vaikea tehtävä. Ylilyöntien tapahtuessa pitää pysähtyä, analysoida ja tehdä johtopäätös.

Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsältä voisi nyt hyvin kysyä, että lähtikö käsistä? Keskusteluun voisi ottaa sen sivujuonteen, että kenen pelaajat tappelevat? Kuka palkkaa äijiä, joiden pelaajat ensisijaisesti hakevat näitä?

Mitä luulet silloin tapahtuvan kun Jokerit ja HIFK seuraavan kerran kohtaavat jäällä ja Ben Amor luistelee kaukaloon?

Odotan, että on olemassa järjestelmä, jotta mies ei ihan hetkeen luistele kaukaloon. Toivon, että Ben-Amor menee Villen luokse, kun tämä alkaa tulla tajuihinsa, ja sanoo, että hän on pahoillansa. Tällöin se on signaali siitä, että hän tietää tehneensä ylilyönnin, myöntää olevansa pahoillaan ja ottaa vastaan sen sanktion, joka tulee. Laittaisin oman vastaavaa tehneen pelaajan istumaan vähintään puoleksi vuodeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.