Paatero: Toivottavasti poliisi ei hanki tietoja laittomasti

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi tänä aamuna toivovansa, ettei Helsingin huumepoliisi ole hankkinut tietoja laittomin menetelmin.

Helsingin huumepoliisin toimintaa ei valvota juuri lainkaan, uutisoi aamun Helsingin Sanomat useisiin viranomaislähteisiin viitaten. Epäselvyyksiä on erityisesti tiedonantajien käytössä ja siitä raportoinnissa, kertovat lähteet lehdelle.

Lähteet muun muassa epäilevät, että huumepoliisille tietoja antaneiden ihmisten tekemiä rikoksia on katsottu läpi sormien.

Radio Novan Enbuske - Linnanahde Crew -aamuohjelmassa haastateltu poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi toivovansa, ettei tietoja ole hankittu laittomin menetelmin.

– Toivottavasti ei saa ja ei missään tapauksessa saa saada. Nyt on tietenkin kyse siitä, että syyttäjävetoinen tutkinta on käynnissä. Epäilyt ovat törkeitä ja niitä selvitellään, ja sen jälkeen varmaan saadaan selville yksityiskohtia, Paatero sanoi ja jatkoi:

– Ei huumepoliisissa toivottavasti ole mitään katsottu läpi sormien. Jos näin on tehty, on syyllistytty rikokseen jo sinänsä.

Vangittua Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Esimiehiä ei epäillä Aarnion jutussa

Aarnioon liittyvässä rikostutkinnassa ei epäillä esimiehiä. Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan ei ole syytä epäillä, että esimiehet olisivat laiminlyöneet valvontavelvollisuuksiaan.

Tutkinnanjohtajien mukaan asiaa on selvitetty ja selvitellään yhä tutkinnan edetessä.

Lue myös:

    Uusimmat