Mainos

Ex-poliisiylijohtaja blogissaan: Paperittomia ei pitäisi piilotella – mistä kirkko tietää, ketkä ovat todellisessa hädässä?"

Entisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan paperittomia ja Suomessa laittomasti oleilevia ei tulisi majoittaa tai suojella niin yksityishenkilöiden kuin kirkonkaan toimesta.

Paatero ottaa asiaan kantaa Uuden Suomen blogi-kirjoituksessaan. Hän kirjoittaa ettei hyväksy kirkon ajattelua, jos se ottaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita suojiinsa.  

– Kysymys kuuluukin mistä kirkko tietää, että he ovat todellisessa hädässä. Jos tässä asiassa toimitaan yhteistyössä viranomaisten kanssa, toiminta on hyväksyttävää mutta laittomien piilottelu ei, Paatero kirjoittaa.

Paateron mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttaminen on tarpeellista ja periaatteiden mukaista. Paatero kirjoittaakin olevansa samaa mieltä kansliapäällikkö Päivi Nergin kanssa siitä, että kun turvapaikkapäätös on tehty, niin se on laitettava täytäntöön.

Paatero toivoo blogi-kirjoituksessaan myös keskustelun ääripäiden rauhoittumista. Hän muistuttaa, että maahanmuuttopolitiikkakeskustelussa ratkaisu löytyy jostain keskivaiheilta. 

Mikko Paatero herätti keskustelua kielteisen turvapaikkapäätösten saaneiden turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä syyskuun alussa kirjansa julkaisun aikaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.