Pääsyytetyt ovat Bandidosin jäseniä

Bandidosilaiset noudattavat poliisikuulusteluissa tarkkoja ohjeita. Asioiden myöntäminen kielletään erottamisen ja omaisuuden menettämisen uhalla.

Jere Karalahden rikosepäily liittyy laajaan amfetamiinin maahantuontia ja levitystä koskevaan rikoskokonaisuuteen.

Niin sanotussa Espoon haarassa syytettynä on 21 henkilöä. Syyttäjä mukaan heistä 6-7 henkilöllä on kytköksiä moottoripyöräjengin Bandidosiin ja sitä lähellä olevaan Support X-teamiin.

- Päätekijöitä tässä on kolme, kaksi heistä on Bandidosin täysjäsentä ja kolmas ns. järjestelijä, syyttäjä Erkki Huhtala kertoo.

Suomen Bandidos MC:n organisaatio muodostuu ns. Red & Gold- jengien ryhmittymästä, jota johtaa Bandidos MC Downtown.

Bandisdos MC:n eriasteisten alaosastojen lisäksi siihen kuuluvat muun muassa Support X-teamit.

Support X-team on Bandidos MC.n muun muassa rekrytointia varten perustama alajärjestö, johon liittymisen kynnys on matala. Henkilö voi siirtyä X-teamista hangaround-ajan jälkeen Bandidos MC:n prospect-jäseneksi.

Bandidos MC:llä on tiukka sisäinen kuri ja kontrolli, jos siitä poikkeaa, niin ryhmällä on käytössä eriasteisia rangaistusseuraamuksia.

Muun muassa käyttäytymisestä poliisikuulusteluissa on annettu ohjeet. Minkään asian myöntäminen kielletään erottamisen ja omaisuuden menettämisen uhalla.

Huhtalan mukaan Karalahti on ollut tiiviissä yhteydessä Bandidos-kerholaisten kanssa. Karalahti on muun muassa viettänyt öitään Bandidosin kerhotiloissa Helsingin Kyläsaaressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja