Pääsiäisvanukas

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kostutus: sitruunamehua tai sitruslikööriä

Vaahto:

  • 1 prk rahkaa
  • 1 prk vaahdotettavaa vanilijakastiketta
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sukaatteja

Kastike: 1 purkki persikoita, aprikooseja tai mangoa

Koristeeksi: pääsiäisrakeita ja keltaisia marenkeja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon varovasti vatkaten. Kaada taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle. Paista uuniissa 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Valmista vaahto sekoita rahkaan muut aineet paitsi vaniljakastike. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se varovasti rahkaseokseen.

Soseuta persikat sauvasekoittimella ja kaada lientä joukkoon niin, että kastikkeesta tulee sopivan paksua.Leikkaa pohjalevystä pieniä neliöitä ja kostuta niitä hiukan sitruunamehulla tai sitrusliköörillä. Laita kostutetut neliöt lasikulhon pohjalle ja lusikoi vaahtoa ja kastiketta kerroksittain kulhoon. Laita kulho jääkaappiin useiksi tunniksi vetäytymään. Koristele juuri ennen tarjoilua keltaisilla marengeilla ja värikkäillä pääsiäisrakeilla.

Lue myös:

    Uusimmat