Mainos

Pääsiäisenä lämpöä, aurinkoa ja hiihtokelejä

Lumiukot kutistuvat tulevina päivinä vesilätäköiksi, mutta pääsiäislomalaiset ehtivät silti nauttimaan talven iloista.

Tänä vuonna lunta on maalis-huhtikuun vaihteessa lähes koko maassa keskimääräistä enemmän. Maan etelä- ja itäosassa lunta on vielä yli puoli metriä, ja maan länsi- ja lounaisosassakin enimmillään 50 cm. Lapissa lunta on vieläkin enimmillään yli metrin.

Pääsiäisestä on kuitenkin tulossa koko maassa keskimääräistä lämpimämpi, sillä kinokset sulavat lähipäivinä paikoin lähes kymmenessä lämpöasteessa.

Vaihtelevaa säätä luvassa

Huomenna menoliikenteen aikaan Lapissa ja myös länsirannikolla sataa vettä, mutta muualla sää pysyttelee poutaisena. Pitkänäperjantaina sadealue siirtyy lännestä itään päin ja lämpötilakin kohoaa Etelä-Suomessa lähelle kymmentä astetta. Myös muualla maassa mitataan lämpöasteita.

Lauantaina iltapäivällä Kaakkois-Suomessa voi tulla vesisateita, muualla sää pysyttelee poutaisena ja aurinkokin näyttäytyy. Pääsiäispäivinä sunnuntaina ja maanantaina sää on enimmäkseen poutaista ja aurinkoista. Maanantaina iltapäivällä kaakossa voi tulla kuitenkin vesisateita.

Hiihtokelit kohdallaan

Suomen hiihtokeskusyhdistys kehuu kulunutta talvikautta hiihtokeskusten osalta erinomaiseksi. Alkukauden onnistuneen lumetuksen ja pitkien pakkasjaksojen ansiosta laskukelit ovat pääsiäisenä parhaimmillaan.

Vaikka leutoa säätä onkin pääsisäiseksi luvassa, kaikki Suomen hiihtokeskukset ovat ilmoittaneet pitävänsä rinteet auki. Myös Etelä-Suomessa hiihtokeskuksiin odotetaan ulkoilijoita pyhäpäiviksi huolimatta jopa lähes kymmenen lämpöasteen lukemista.

- Tällä hetkellä säätila näyttää lämpimältä ja kun on pakkasöitä, rinteillä tuntuu, kuin sametilla laskisi. Todella upea keli on tulossa, iloitsee Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Tollet uskoo, että pitkät pyhät houkuttavat perheitä laskettelupäivään.

- Nyt kun on paljon lunta taajamissa ja kesämökkiteillä, niin oletus on, että monet tekevät viime hetken päätöksiä ajanvieton suhteen.

Runsaslumisen talven vuoksi hiihtokausi jatkunee myös pääsiäisen jälkeen, mikä on maan eteläosassa harvinaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.