Mainos

Pääministeripuolue voitti odotetusti Montenegron vaalit: Maa liittymässä Natoon

Montenegron pääministeri Milo Djukanovic on voittanut maassa sunnuntaina pidetyt parlamenttivaalit. Kun liki kaikki äänet oli laskettu, Djukanovicin DPS-puolue oli saanut yli 40 prosenttia äänistä.  

Vaikka DPS sai yli kaksi kertaa enemmän ääniä kuin tärkein oppositiopuolue Demokraattinen rintama, ei kannatus riitä hallituksen muodostamiseen yksinään, vaan DPS tarvitsee tukipuolueita. Hallitusneuvotteluista ennakoidaan pitkiä ja vaikeita. 

Djukanovic, 54, on Balkanin johtajista ainoa, joka on pysynyt vallassa Jugoslavian hajoamisesta saakka. Hän on moninkertainen pääministeri ja on toiminut kertaalleen myös Montenegron presidenttinä.  

Asiantuntijoiden mukaan Djukanovicin valta on kuitenkin horjumassa. Häntä on syytetty muun muassa korruptiosta ja yhteyksistä rikollisjärjestöihin.  

Ennen vaaleja Djukanovic varoitti, että hänen suistamisensa vallasta merkitsisi sotilasliitto Naton jäsenyyden vaarantumista.  

Montenegron on tarkoitus liittyä Natoon joulukuussa, mutta sen paremmin Nato kuin Montenegrokaan eivät ole vielä ratifioineet sopimusta.  

Venäjä on varoittanut Montenegroa seurauksista, mikäli se liittyy Natoon. Maiden suhteet ovat jo entuudestaan viileät, sillä Montenegro tuki EU:n Ukraina-pakotteita.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.