Pääministerikilpaan lähtenyt Marin väläyttää Rinteen voivan olla seuraava hallitustunnustelija – "Tulisi neutraali tilanne"

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin kertoo Kymmenen uutisissa, miksi hän olisi paras valinta Antti Rinteen seuraajaksi 11:28
Katso videolta koko Sanna Marinin Kymmenen Uutisten haastattelu.

SDP:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin arvioi illan Kymmenen Uutisissa tulevan pääministerin haastavan Antti Rinteen kesän puoluekokouksessa puolueen puheenjohtajuudesta.

SDP:n pääministerikilpaan ilmoittautunut Marin totesi illan lähetyksessä, että hallituksen kaatuminen on ollut valitettava ja poikkeuksellinen asia. 

– Minä olen puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja toimin sillä mandaatilla. Tulin siihen ratkaisuun, että olen käytettävissä, hän kommentoi päätöstään lähteä mukaan pääministerikilpaan. 

Marinin mukaan vaakakupissa ei paina ainoastaan vastuu, vaan pääministerinpesti kiinnostaa muutenkin.

– Ei näihin tehtäviin lähdetä, ellei ole omaa tahtoa. 

Tuleva pääministeri haastamaan Rinnettä?

Marin väläytti illan Ylen A-studiossa, että seuraavana hallitustunnustelijana voisi toimia jopa juuri eronnut Antti Rinne. Aiheen parissa jatkettiin myös Kymmenen Uutisissa.  

– Hallitustunnustelijana voi olla joku muu kuin tuleva pääministeri ja tässä tilanteessa pitäisin hyvänä, ettei se olisi kumpikaan ehdokkaista, niin tulisi neutraali tilanne, Marin puolusti kommenttiaan. 

Hänen mukaansa tuleva pääministeri voisi myös haastaa puolueen puheenjohtaja Rinteen ensi kesän puoluekokouksessa.

– Kuka pääministeriksi valitaankin, on [hän] varmasti käytettävissä myös puoluekokouksessa, hän totesi. 

Katso videolta koko Marinin Kymmenen Uutisten haastattelu. 

Lue myös:

    Uusimmat