Pääministeri Sanna Marin uskoo, että keskusta pysyy hallituksessa

2:53

Pääministeri Sanna Marin (sd.) uskoo, että hallitus onnistuu sopimaan talouskiistansa tulevassa puoliväliriihessä. Hallituskumppani keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko väläytti perjantaina jopa hallituksesta lähtöä, jollei riittäviä talous- ja työllisyyspäätöksiä saada aikaan. Myös kuntavaalit tuovat puolueille lisäpainetta. SDP julkaisi oman kuntavaaliohjelmansa tänään.

SDP avasi kuntavaalikampanjansa voitontahtoisesti, vaikka viime aikoina puolueen gallup-suosio on ollut laskusuunnassa. Pääministeri Sanna Marin totesi puheessaan, että puolueen tavoitteena on voittaa kuntavaalit.

Vaalityön vaikeuskerrointa lisää hallituksen puoliväliriihi, jossa pitäisi ennen kuntavaaleja tehdä hankalia talous- ja työllisyyspäätöksiä. 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, väläytti perjantaina Kotimaa-lehden haastattelussa jopa hallituksesta lähtöä, jollei uskottavia talouspäätöksiä kyetä tekemään.Pääministeri kuitenkin uskoo, että kiistat kasvun keinoista kyetään ratkaisemaan.

– Itse kyllä uskon, että ratkaisuja löydetään. Ilman muuta kaikki puolueet haluavat tuloksia ja niitä me yhdessä myös haemme. Uskon, että kun päätöksiä saadaan aikaiseksi, niin myös eri puolueiden huolet hälvenevät, pääministeri Marin vastasi MTV Uutisille kysyttäessä, kuinka tosissaan keskustassa ollaan lähtöaikeiden kanssa.

SDP lupaa parannuksia palveluihin

Kuntavaaliohjelmassaan SDP lupailee parannuksia moniin palveluihin: nuorille ja vanhoille, vammaisille ja mielenterveysongelmaisille, varhaiskasvatukseen ja omaishoitajille ja niin edelleen. 

Puheenjohtaja kiistää epäilyt tavoitteiden ja rahoituksen ristiriidasta nykyisessä velkavetoisessa tilanteessa.

– Se, että me panostamme varhaisen tukeen, niin se itse asiassa vähentää kustannuksia pitemmällä aikavälillä. Eli kannattaa mieluimmin aloittaa varhain niin, että ongelmat eivät kasaannu ja sitä kautta myös kustannukset kasva.  

Marin pitää kuntavaalien siirtoa oikeana päätöksenä, vaikka korona-tilanne onkin nyt siirtohetkellä arvioitua parempi. 

Kuntavaalit järjestetään 13. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja