Pääministeri Marin: "Meillä on vielä maassa hallitus" – hallitusviisikon neuvottelu ei ole katkennut, Henriksson valmis neuvottelemaan läpi yön

MTV seuraa kriittisiä hetkiä - mitä hallituksen tilanteesta tiedetään? Pääministeri Marin suorassa lähetyksessä 9:18
MTV seuraa kriittisiä hetkiä - mitä hallituksen tilanteesta tiedetään? Pääministeri Marin kertoi tilanteesta iltakuuden jälkeen.

Hallituksen johtoviisikko jatkaa yhä neuvotteluja kehysriihessä puhjenneen kriisin ratkaisemiseksi, sanoo pääministeri Sanna Marin (sd.).

Sanna Marin kiistää Iltalehden tiedon siitä, että neuvottelut olisivat viisikon osalta katkenneet.

– Neuvottelut vielä jatkuvat. Tulin tänne vain sen kertomaan, kun tuolla lehdissä lukee kaikennäköistä, Marin kommentoi Säätytalon portailla medialle.

Marinin mukaan keskusta ei ole halunnut katkaista neuvotteluja tai uhannut hallituksesta lähtemisellä. Neuvottelujen perusasetelmissa ei ole tapahtunut muutoksia.

– Kyllä me neuvottelemme tänään todennäköisesti aika myöhäänkin, Marin sanoi.

"Meillä on vielä maassa hallitus"

Pääministeri ei osannut arvioida, koska pahasti jumiutuneissa neuvotteluissa voisi olla näkyvissä valoa.

Neuvottelut ovat vaikeat, mutta hallituksen laiva ei ole ajanut vielä karille.

– Meillä on vielä maassa hallitus, Marin totesi.

MTV Uutiset on saanut myös muilta puolueilta vahvistuksen siitä, että neuvottelut jatkuvat.

"Tulemme henkilöinä hyvin toimeen"

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko sanoi Säätytalolle tänään päivällä tullessaan, että hänen uskonsa hallitusyhteistyöhön horjuu.

Puoluejohtajien välillä ei kuitenkaan ole merkittävää kitkaa. Pääministerin mukaan hänen ja Saarikon välinen yhteistyö on oikein hyvää.

– Me tulemme henkilöinä hyvin toimeen keskenämme. Ei ole kyse lainkaan siitä, etteikö keskusteluyhteys olisi erinomainen, Marin arvioi.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi medialle lyhyesti ennen kello iltaseitsemää, että on valmis neuvottelemaan läpi yön.

Lue myös:

    Uusimmat