Pääministeri Orpo pettyi: "Ei asiat lakoilla ratkea"

Pääministeri Petteri Orpo kommentoi SAK:n eri ammattiliittojen ilmoittamaa kahden viikon lakkoa MTV Uutisille kirjallisesti. Orpo on parhaillaan Romanian Bukarestissa europuolue EPP:n kokouksessa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on pettynyt rajuun lakkoilmoitukseen.

– Liittojen lakkoilmoitus on ikävä uutinen. Ei asiat lakoilla ratkea. Suomen julkisen talouden tilanne on jo entuudestaan vaikea. Hallitusta vastaan suunnatut pitkät ja massiiviset poliittiset lakot aiheuttavat suurta vahinkoa Suomen taloudelle ja tulevat kalliiksi veronmaksajille, Orpo kirjoittaa.

SAK toivoo hallituksen vielä käynnistävän neuvottelut paikallisesta sopimisesta sekä poliittisten lakkojen ja tukilakkojen rajoittamisesta. Keskusjärjestö on tarjonnut hallitukselle omaa kompromissiaan, mutta hallitus ei ole sille lämpenemässä.

– Liitot osoittavat lakoillaan tarpeen rajoittaa poliittisia lakkoja. Sdp teki juuri välikysymyksen työmarkkinatoimista ja hallitus sai eduskunnan luottamuksen. Työmarkkinauudistuksille on eduskunnan enemmistön tuki, Orpo toteaa.

Työmarkkinajärjestöt tapaavat perjantaina hallituksen pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Tapaamisen aiheena on erityisesti vientivetoinen työmarkkinamalli, jonka mukaan vientialat määrittäisivät lakisääteisesti palkankorotustason.

SAK on toivonut, että perjantaina voitaisiin avata neuvottelut muistakin uudistuksista, mutta tämä toive vaikuttaa olevan turha.

Tämä ensi viikon suurlakoista nyt tiedetään 5:25
Tämä ensi maanantaina alkavista suurlakoista nyt tiedetään.

Lue myös:

    Uusimmat