Pääministeri Marin tänään Virossa, puolustusministeri Kaikkonen matkustaa Yhdysvaltoihin

Ruotsin ja Suomen pääministerit tapasivat toisensa tänään – katso ministerikaksikon tiedotustilaisuus tästä 13:11
Ruotsin ja Suomen pääministerit tapasivat toisensa lauantaina – katso pääministereiden tiedotustilaisuus tapaamisen jälkeen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vierailee tänään Virossa ja tapaa maan pääministerin Kaja Kallaksen. Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) työvierailu Yhdysvaltoihin alkaa niin ikään tänään.

Suomen pääministeri Sanna Marin ja Viron pääministeri Kaja Kallas keskustelevat muun muassa Euroopan turvallisuustilanteesta ja yhteistyöstä ajankohtaisissa EU-asioissa.

Tapaamisen asialistalla on myös Suomen ja Viron yhteistyön kahdenvälinen kehittäminen esimerkiksi vihreän siirtymän ja digitaalisen yhteistyön aloilla.

Marinin ohjelmaan kuuluu myös keskustelu Viron parlamentin puhemiehen Jüri Rataksen kanssa.

Puolustusministeri Yhdysvaltoihin 

Puolustusministeri Antti Kaikkonen tapaa kolmipäiväisen matkansa aikana Yhdysvaltain puolustusministerin sekä muita hallinnon edustajia.

Keskusteluiden aiheina ovat Ukrainan sota, Euroopan turvallisuustilanne sekä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälinen puolustusyhteistyö.

Kaikkonen tutustuu myös Suomelle F-35-hävittäjät toimittavan Lockheed Martinin tehtaaseen Dallasissa. Tehdaskäynnin lisäksi puolustusministeri vierailee lentotukikohdassa Floridassa, jossa hänelle esitellään muun muassa koulutusta ja huoltoa.

Puolustusministeriön mukaan ministerin vierailusta on sovittu jo helmikuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat