Mainos

Pääministeri kotinsa tarjoamisesta turvapaikanhakijoille: "Vaimoni ideahan tämä oli"

Pääministeri Juha Sipilä vetoaa kaikkiin suomalaisiin vastuun jakamiseksi Eurooppaa myllertävässä pakolaiskriisissä.

– Kaikkea ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle. Mitä enemmän kansalaisaktiivisuutta, sen parempi. Mietin vaimoni kanssa, mitä me voisimme tässä tilanteessa tehdä. Vaimoni ideahan tämä oli, että luovutamme talomme majoitukseen, Sipilä sanoo MTV Uutisten haastattelussa. 

Ylen Ykkösaamussa päätöksestään avata Kempeleen kotinsa turvapaikanhakijoille kertonut Sipilä viittaa yksilön vastuuseen. 

Turvaa hakevien ihmisten määrä on nyt niin valtava, että ei kai auttamista voi sälyttää vapaaehtoisuuden varaan? 

– Totta kai hallituksella on päävastuu hoitaa turvapaikkakriisi, lisätä resursseja ja vastata siitä, että turvapaikan hakijoiden käsittely hoidetaan asiallisesti, vakuuttaa Sipilä MTV:n uutisten haastattelussa.

– Ei kotimajoitus ole mikään ratkaisu, mutta tätäkin voi tarjota. Kaikki voivat tulla talkoisiin. Olen myös aikoinaan palkannut Irakista tulleita pakolaisia yritykseeni työhön. Kokemukset olivat erinomaisia, kun näin miten he halusivat sopeutua yhteiskuntaamme.

Samaan hengenvetoon Sipilä toteaa, että kritiikkiäkään ei saa tyrmätä, koska ”pakolaisvirran mukana tulee ihmisiä, joille turvapaikkaa ei myönnetä, vaan heidät joudutaan palauttamaan”.

Epäluuloja pitää ymmärtää – ja kaikkia auttaa

Kumpi tässä sitten on ensi kädessä tärkeämpää, turvaa hakevien ihmisten hädän mittaaminen vai kotiväen epäluulot?

– Suomalaisten epäluuloja ja epävarmuutta pitää sietää ja pystyä asialliseen keskusteluun. Mutta minä vetoan nyt kaikkiin, että luovutaan vihapuheista ja keskitytään välittämiseen, jotta sodan keskeltä pakenevat ihmiset kokevat itsensä tervetulleiksi ja olonsa turvalliseksi Suomessa.

– Meillä on Suomessa tilaa ja tyhjiä taloja. Me selviämme tästä aivan varmasti ja ihmiset ansaitsevat suomalaisten välittämisen, vakuuttaa pääministeri.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.