"Pääministeri ei puhu totta – ajoi itsensä nurkkaan kiistämällä" – hallituskriisikirjan kirjoittaja pysyy kannassaan

8:09

Lauri Nurmi perustelee kirjansa väitettä, että Halla-ahon voiton varalta oli suunnitelma ennalta, lukuisien sisäpiiriläisten tiedoilla ja sillä, että pääministeri kertoi jo heti puheenjohtajavaalin jälkeen, että erilaisia suunnitelmia on pohdittu. Täydellisellä kiistämisellä Sipilä ajoi Nurmen mukaan itsensä nurkkaan.

Politiikan toimittaja Lauri Nurmen kirjoittaman kirjan mukaan perussuomalaisten hajoamista suunniteltiin ennalta siltä varalta, että Halla-ahosta tulisi puolueen puheenjohtaja.

Kokoomus ja keskusta olivat Nurmen mukaan jo etukäteen pohtineet, kuka perussuomalaisista voisi loikata kokoomukseen ja kuka keskustaan, ja myös mahdollisuus perussuomalaisten hajoamisesta kahdeksi puolueeksi otettiin huomioon.

Sipilä kiisti väitteet eilen jyrkästi toteamalla, ettei insinöörin mielikuvitus riittänyt tällaisen kuvittelemiseen. Nurmi selittää Sipilän reaktiota sillä, että hän on ajanut itsensä nurkkaan.

– Kun Sipilä sanoo, että tällaista keskustelua ei ole ollut, hän ei puhu totta. Pääministeri oli täysin tietoinen siitä, että tämä oli vaihtoehto enkä tiedä, miksi hän sen niin ehdottomasti kiisti. Hän on ajanut itsensä nurkkaan tämän kanssa.

Nurmi perustelee väitettään sillä, että hän on tavannut kirjaa varten kymmeniä ihmisiä politiikan sisäpiiristä ja nähnyt myös kirjallisia päiväkirjamerkintöjä.

– Niiden takia olen vakuuttunut, että hallituksen pelastamiseksi oli vaihtoehdot, että perustetaan uusi loikkaava ryhmä tai että loikkarit siirtyvät keskustaan ja kokoomukseen.

Myös muita todisteita suunnitelmasta ja Sipilän osuudesta siinä Nurmen mukaan on.

– Kun Halla-aho oli valittu, seuraavana iltapäivänä Sipilä totesi pääministerin haastattelutunnilla, että totta kai olemme joutuneet pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja.

7:59

9:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja