Pääkaupunkiseudulle esitetään tiukempia ravintolarajoituksia – pikkujoulukausi huolettaa

1:44
Elinkeinoministeri Lintilä kommentoi koronarajoitusten mahdollista kiristymistä joulusesongin alla: "Itse näen koronapassin käytön laajentumisen"

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää hallitukselle, että ravintoloiden rajoituksia tiukennetaan tulevan pikkujoulukauden vuoksi.

Tämänhetkiset ravintolarajoitukset ovat voimassa 15. marraskuuta saakka. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää, että niitä jatketaan myös sen jälkeen.

Lisäksi ryhmä esittää tiukennuksia ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin.

Tiukennuksia perustellaan pääkaupunkiseudulla kasvaneella sairaalahoidon tarpeella.

– Epidemian aaltoileva luonne, rokotuskattavuuden nousun hidastuminen sekä uhka sairaalakuormituksen voimakkaammasta noususta edellyttävät uusia kohdennettuja ja vaikutukseltaan tehokkaita rajoitustoimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi, koordinaatioryhmä arvioi.

Ravintolarajoitusten tulisi lähtökohtaisesti olla voimassa joulun yli, jotta niillä voidaan vaikuttaa epidemian aaltoiluun ja jotta niitä ei purettaisi kesken juhlakauden, tiedotteessa todetaan.

Ravintolarajoitukset eivät koske ravintoloita, joissa edellytetään koronapassia.

Koronakoordinaatioryhmä arvioi koronatilannetta, ja suosittelee sen pohjalta toimenpiteitä. Valtioneuvosto tekee lopullisen päätöksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja