Pääkallokeli huomisaamun liikenteeseen? Pekka Pouta: Jotain valkoista möhnää tulee

Puuroinen ajokeli huomisaamun työmatkaliikenteessä? Lunta ja räntää niin paljon, että aikaa täytyy varata tuplasti enemmän? Ei välttämättä, sanoo meteorologi Pekka Pouta. Todennäköisyys kunnon lumipyryyn varsinkin pääkaupunkiseudulla on pieni.

– Mutta herätkää nyt sen verran ajoissa, että ehditte katsoa ikkunasta ulos. Jos sää on hyvä, juokaa vaikka kaksi kuppia kahvia, Pouta ehdottaa.

Huomisaamun säähän vaikuttaa kaikista eniten se, tuleeko sadetta paljon vai vähän. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että lumi tulee kuuroina. Joka tapauksessa sade tulee huomenna räntänä tai lumena. Lämpöasteissa plussalle jäädään vain pääkaupunkiseudulta itään ulottuvalla alueella.

– Mutta jos sataakin runsaasti, niin lämpötila laskee, lumi jää maahan ja tienpinnatkin muuttuvat liukkaiksi, Pouta varoittaa.

Varoituksia osaan maata

Pääkaupunkiseudulla tulee Poudan mukaan varmimmin ”jotain valkoista möhnää”, mutta lämpötila pysynnee plussalla, jolloin lumipeitettä ei muodostu.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja Kainuun maakunnissa lumi- ja räntäsateen vuoksi.

Poudan mukaan huonoin ajokeli saattaakin yllättäen olla Vaasasta pohjoiseen ulottuvalla länsirannikolla, kun merellä muodostuvat lumikuurot tulevat rannikolle.  

Sateiden etenemistä voi seurata MTV:n sääsivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat