Ovatko tässä historian taitavimmat viettelijättäret?

Historian kirjoihin on päätynyt monia kaunottaria, jotka ovat valloittaneet useiden miesten sydämiä.

Kleopatra VII (69 eaa–30 eaa) peri teini-ikäisenä kruunun isältään, ja täten hänestä tuli 18-vuotiaana Egyptin kuningatar. Hänet tunnetaan muun muassa Julius Caesarin rakastajattarena.

Ajan tapaan kuului, että Kleopatran oli avioiduttava ensin vanhimman ja sitten nuoremman velipuolensa kanssa. Veljiensä ja Caesarin lisäksi nainen oli vielä aviossa Marcus Antoniuksen kanssa. Kleopatra kuoli kohtalokkaaseen itsemurhaan, käärmeen puremaan, ollessaan vain 39-vuotias.

Kuninkaan oma kullannuppu

Madame de Pompadour (1721–1764) oli yksi Ranskan kuninkaan, Ludvig XV:n rakastajattarista. Pompadour oli naimisissa Charles-Guillaume Le Normant d'Étiollesin kanssa.

Miehestä tuli Pompadourin ja kuninkaan suhteen selvittyä maan tunnetuin aisankannattaja eli katkera, petetty aviomies. Madame de Pompadour oli kuningas Ludvig XV:n suosiossa, ja sai sen myötä vaikutusvaltaa.

Marie-Antoinette (1755–1793) oli Ranskan kuningatar. Hänellä kerrottiin olleen useita rakastajia, muun muassa ruotsalainen ylimys Hans Axel von Fersen sekä kuningattaren oma lanko, Artoisin kreivi.

Marie-Antoinettella oli mieskomeuden lisäksi silmää naiskauneudelle: hänellä kerrotaan olleen myös rakastajattaria. Kuningatarta syytettiin myös julkisten varojen tuhlaamisesta ja liiasta hauskanpidosta.

Josephine de Beauharnais (1763–1814) oli Napoleon Bonaparten ensimmäinen vaimo. Kerrotaan, että Josephine oli vähemmän ihastunut mieheensä kuin mies häneen. Josephinen kerrotaan ottaneen itselleen rakastajan, Hippolyte Charlesin. Myöhemmin Josephine kruunattiin keisarinnaksi, mutta hän menetti kruununsa, koska ei pystynyt synnyttämään perillistä Napoleonille.

Stripteasen edelläkävijä vakoili

Alankomaalainen Mata Hari (1876–1917) oli tanssija, joka teloitettiin ensimmäisen maailmansodan aikana vakoilusta tuomittuna. Mata Hari, oikealta nimeltään Margaretha Geertruida Zelle, koki tapahtumarikkaan elämän. Hän yritti pyrkiä opettajaksi, mutta epäonnistui.

Nainen sai kaksi lasta, mutta erosi sittemmin aviomiehestään ja alkoi elättää itseään eksoottisena tanssijana. Tanssin kautta syntyi myös taiteilijanimi Mata Hari. Nainen tienasi elantonsa myös korkean tason prostituoituna, jonka asiakaskuntaan kerrotaan kuuluneen vaikuttavia poliitikkoja, diplomaatteja ja upseereja.

Miehiä on pyöritetty myös viime vuosikymmeninä

94-vuotias Zsa Zsa Gabor (s. 1917) oli nuoruudessaan upea unkarilaisnäyttelijä. Nainen on ollut naimisissa yhteensä yhdeksän kertaa, mutta yksi liitoista oli laiton ja kesti vain päivän.

Viimeisimmän aviomiehensä, 26 vuotta nuoremman Frédéric Prinz von Anhaltin kanssa Zsa Zsa Gabor on pysynyt yhdessä jo lähes 25 vuotta.

Elizabeth Taylorilla (1932–2011) oli myrskyisä yksityiselämä. Nainen oli naimisissa kahdeksan kertaa, muun muassa kahdesti näyttelijä Richard Burtonin kanssa.

Anna Nicole Smith (1967–2007) nai 26-vuotiaana 89-vuotiaan öljymiljardöörin, J. Howard Marshallin. Mies kuoli reilu vuosi avioliiton solmimisen jälkeen. Anna Nicolella oli aikaisemmasta suhteesta poika, Daniel Smith. Poika kuoli 20-vuotiaana ollessaan katsomassa äitiään ja uutta siskopuoltaan sairaalassa.

Anna Nicolen tyttären isyydestä taisteltiin naisen kuoltua vuonna 2007. Myöhemmin asianajajan ja valokuvaajan välisen riidan selvitti isyystesti. Nykyään Anna Nicole Smithin 4-vuotias tytär elää isänsä Larry Birkheadin kanssa.

Lähde: Wikipedia

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja