Mainos

Ovatko nämä maisemat edes totta? Seitsemän paikkaa, jotka on nähtävä ainakin kerran elämässä

Maailma on täynnä niin ihmeellisiä luonnonilmiöitä, paikkoja ja näkymiä, että osaa on vaikea uskoa valokuvista edes todellisiksi. Seuraavat seitsemän kohdetta kuuluvat ehdottomasti maailman uskomattomimpiin. 

Kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla.

1. Salar De Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni on maailman suurin suolatasanko. Se sijaitsee Boliviassa 3,6 kilometrin korkeudessa. Andien kupeessa sijaitsevat maisemat ovat paikoin aivan satumaisia. Paikka on valokuvaajien paratiisi.

2. Tähtimeri, Vaadhoo Island, Malediivit

Vaadhoo on eräs Malediiveihin kuuluva saari, jonka rannoilla tapahtuu öisin kummia: rantahiekka hohtaa valoa. Ihmeellisestä ilmiöstä puhutaan ”tähtimerenä”. Siniseen hehkuun löytyy tieteellinen selitys, paikallinen planktonlaji nimittäin tuottaa valoa rantaan ajautuessaan. Näky on uskomattoman hieno.

3. Sateenkaarivuoret, Gansu, Kiina

Sateenkaarivuoret sijaitsevat Pohjois-Kiinassa Gansun maakunnassa, Danxian suurella luonnonsuojelualueella. Värikkäät, raidalliset vuoret ovat muodostuneet nykyiseen loistoonsa kymmenien miljoonien vuosien aikana hiekkakivestä ja erilaisista mineraaleista. Vuoret hehkuvat upeasti varsinkin ilta-auringossa.

4. The Antelope Canyon, Arizona, Yhdysvallat

Antilooppikanjoni sijaitsee Lounais-Yhdysvalloissa, Arizonan osavaltiossa. Se on syystä valokuvaajien pyhiinvaelluskohde. Veden muovaamassa kanjonissa on ahtaita, tunnelimaisia käytäviä. Kun valo tulvii niihin sisään kapeasta suuaukosta, se saa aaltoilevan kallion hehkumaan lukuisissa oranssin sävyissä.

5. Deadvlei, Namibia

Deadvlei eli kuollut räme sijaitsee lähellä Nabibian rannikkoa, Namib-Naukluftin kansallispuistossa. Se on yksi maailman karuimmista ympäristöistä. Vanhasta vehreydestä muistuttavat aavemaiset, kuolleet puunkarahkat. Rämettä ympäröivät jopa 300–400 metriä korkeat hiekkadyynit. Kun punertava hiekka kohtaa valkean maan ja sinisen taivaan, maisemat ovat kuin toisesta maailmasta.

6. Tianzi-vuoret, Kiina

Tianzi-vuoret löytyvät Hunanin maakunnasta Kaakkois-Kiinasta. Niiden nimi viittaa ”taivaan poikaan”. Vuoret sijaitsevat Wulingyuan alueella, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Hiekkakivestä muodostuneet pilarit ovat jopa yli 200-metrisiä, ja niiden päälle kasvanut vehreä kasvillisuus saa ne näyttämään taianomaisilta.

7. Kelimutun kraaterijärvet, Flores Island, Indonesia

Kelimutu on Flores-nimisellä Indonesian saarella sijaitseva tulivuori. Aivan sen läheisyydessä on kolme kraaterijärveä, jotka ovat väriensä puolesta huimaava näky. Värit saattavat vaihdella paljon kemiallisista reaktioista ja mineraaleista riippuen, mutta esimerkiksi tässä kuvassa yksi järvistä on pastellin vaaleansininen ja yksi kirkkaan turkoosi.

Helsinkiä tehdään tunnetuksi huikealla videolla – lumilaudalla kolera-altaan yli ja Tuomiokirkolta alas

Lumilautailijana tunnettu Eero Ettala ja Pablo Films julkaisivat huhtikuussa 2017 videon, jossa tutustutaan Helsinkiin lumilautailijan silmin.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.