Ovatko nämä Euroopan romanttisimmat matkakohteet?

Viehkeitä kaupunkeja, henkeäsalpaavia maisemia ja hurmaavia tunnelmia – matkailusivusto Fodor's listasi Euroopan romanttisimmat kohteet.

1. Samppanjan syntyseudut

Mikäpä olisi romanttisempaa kuin nauttia ylellistä kuohuvaa oman kultansa kanssa? No kilistellä samppanjan synnyinseutujen kauniissa maisemissa tietenkin! Koillisranskalaiset Reimsin ja Épernayn kaupungit kilpailevat kumpikin samppanjan kotikaupungin tittelistä.

2. Como-järvi

Palatsimaisia huviloita, ruusujen koristamia terasseja, majesteettisia Alppi-maisemia, lyhtyjen valaisemia ravintoloita järven rannalla – mikäli tämä kuulostaa mielestäsi romanttiselta, suuntaa Pohjois-Italiaan Como-järvelle. Järven pittoreskit maisemat ovat ihastuttaneet kirjailijoita jo vuosisatoja, ja seudun charmi ei kärsi edes kesäaikoijen väentungoksesta. Comolla luonnonkauneus kohtaa ihmisen rakentaman komeuden.

3. Venetsia

Venetsiaa kutsutaan Italiassa nimellä La Serenissima, "kaikkein seesteisin". Voimansa huipulla kaupunki hallitsi idän ja lännen välistä kauppaa ja oli eurooppalaisen kulttuurin suurimpia keskuksia. Veden päälle rakennettu kaupunki on ainutlaatuinen, eikä mikään määrä valokuvia tai elokuvia vedä vertoja todellisuudelle: kaupunki on jopa vielä satumaisempi kuin voisit kuvitella.

4. Toscana

Kumpuilevia kukkuloita, dramaattisia sypressejä, lumihuippuisia vuoria ja kaunista rantaviivaa: Toscanan kauniit maisemat vievät sydämesi. Maisemat ja ympäristö on niin kaunista, ettei ihme, että alueella on kukoistanut myös taide ja arkkitehtuuri. Lisäksi seudulla saadaan nauttia Italian parhaimmistoon kuuluvista viineistä ja oliiviöljyistä.

5. Pariisi

Seinen rantamaisemat, Notre Damen katedraali ja Eiffel-torni. Pariisi totisesti on yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Valon kaupunki hurmaa, vetosi sinuun sitten sen historiallinen, muodikas, boheemi tai taiteellinen puoli.

6. Firenze

Firenze on renessanssin kehto. Renessanssi tekee yhä vaikutuksen kaupungissa vierailijoihin, sillä taideaarteiden paljous on suorastaan häkellyttävää. Unohtumattomat maisemat eivät ole muuttuneet paljoa 700 vuodessa. Käy ainakin Duomossa ja Uffizin gallerioissa.

7. Amalfin rannikko

Amalfin rannikolla kalliokielekkeet sukeltavat jyrkäsi mereen, hiekkapoukamia täplittävät värikkäät pikkuveneet ja sievät kylät on koristeltu kukkasin. Automatka alas Amalfi-rannikkoa pitkin on elämys. Mutkittelevan reitin varrella joka kulman takana odottaa uusi, entistäkin ihastuttavampi näkymä.

8. Salzburg

Taiteen ystäville Salzburg on barokkiajan kultakaivos, historiasta kiinnostuneille pohjoisen Firenze tai saksalainen Rooma, ja musiikista viehättyneet tuntevat kaupungin rakastettujen säveltäjien, kuten Mozartin, syntymäpaikkana.

9. Córdoba

Keskiaikainen Córdoban kaupunki Espanjassa tunnetaan kolmen eri uskontokunnan - islamin, kristinuskon ja juutalaisuuden - rauhaisasta yhteiselosta. Siellä onkin kiehtovaa tutustua Iberian niemimaan rikkaaseen kulttuurihistoriaan ja ihastella esimerkiksi maurien perintöä.

10. Sintra

Portugalin kuningas ja aatelisto vietti aikanaan kesänsä Sintran vehreissä ja kumpuilevissa maisemissa, ja kaupungin myöhäiseltä keskiajalta peräisin oleva palatsi onkin suuri osoitus vallasta ja vauraudesta. 1700- ja 1800-luvulla paikan kauneuden löysivät englantilaiset matkalaiset, runoilijat ja kirjailijat. Runoilija Robert Southey on kuvannut Sintraa "kaikkein siunatuimmaksi paikaksi koko asutun maan päällä".

11. Santorini

Santorini on Egeanmeren upeimpia saaria. Santorinilla näet kauniita auringonlaskuja, kiinnostavia kaivauksia ja hurmaavia, valkoiseksi kalkittuja kaupunkeja.

12. Ranskan Riviera

Ihastuttavien rantojen ja hulppeiden asumusten Riviera on aina vetänyt puoleensa niin auringonpalvojia kuin suihkuseurapiirejä. Côte d'Azurilla kannattaa kokea ainakin eläväinen St- Tropez, viehkeä Cannes, Picasson tunnetuksi tekemät Antibes, Vallauris ja Mougins sekä Nizza ja miljonäärien Monaco.

13. Rooma

Italian pääkaupunki on yksi Euroopan upeimmista kaupungeista. Suuri ja vilkas metropoli elää hetkessä, mutta silti missään muualla maailmassa et kohtaa samanlaista historian kirjoa. Rooma on kenties maailman upein ulkoilmamuseo, jossa rinta rinnan voit kokea sekä antiikin, renessanssin että barokin helmiä.

14. Cinque Terre

Cinque Terre on hurmaava ja henkeäsalpaava alue, joka koostuu viidestä pienestä ja pittoreskistä kylästä Ligurian kallioisella rannikolla. Rantaviiva on niin jyrkän kallioista, että vuosisatojen ajan pienet polut olivat ainoa keino päästä paikasta toiseen. Näillä poluilla kulkiessasi pääset nauttimaan kauniista merinäkymistä ja eristyneistä rantapoukamista ja luolista.

15. Provence

Kun maisemassa alkaa näkyä sypressejä ja punatiilisiä kattoja ja nenääsi alkaa kantautua timjamin ja laventelin tuoksuja, tiedät lähestyväsi Provencea. Ei ihme, että kauniiden maisemien Etelä-Ranska on inspiroinut taiteilijoita. Provencessa kahviloissa istuskelu ja putiikeissa shoppailu ovat osa elämäntapaa.

Lähde Fodors.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja