Ovatko koronarajoitukset oikeudenmukaisia? – "Virus ei kysele, onko tämä julkinen vai yksityinen kuntosali"

17:02
Uutisaamun Pöllöraati pohtii, tulisiko Suomen koronarajoituksia höllentää.

MTV:n Pöllöraati odottaa Sanna Marinin hallitukselta johdonmukaisuutta  koronarajoitusten suhteen. Studiossa keskustelivat MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen, Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen sekä Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Suomen koronatilanne ei näytä hellittämisen merkkejä, sillä viimeksi torstaina THL raportoi 399 koronatartunnasta.

Eniten tartuntoja tulee ulkomailta matkailun myötä. Varsinkin helposti tarttuvien koronamutaatioiden leviämisestä on noussut huoli.

– Nyt on otettu tällainen varovainen ja tiukkojen rajoitusten linja. Sitä on varmaan vaikea heti muuttaa, Uuden Suomen Jenni Tamminen kommentoi Uutisaamussa hallituksen linjaa.

Hallituksen on tänään tarkoitus keskustella, miten rajaliikennettä voitaisiin rajoittaa esimerkiksi Tornion ja Haaparannan välillä.

– Jos kysytään muilta kuin hallitukselta, niin vähän on jääty sutimaan. Oli kyse sitten maskeista, testauksesta, rokottamisesta tai rajojen sulkemisesta. Nyt on sitten tämä rajojen sulkeminen pahasti jälkijunassa, Jussi Kärki heittää.

"Tolkun" ihmiset väsyneet rajoituksiin?

MTV Uutisten Ilkka Ahtiainen korostaa suomalaisten totelleen hyvin koronarajoituksia.

– Monia tämä tauti ei ole koskettanut kuin rajoitusten kautta. Oikeudenmukaisuuskysymys puskee nyt sitten pintaan, Ahtiainen tuumaa.

Rajoitusten epätasa-arvoisuus voi kuitenkin kääntää kelkan Pöllöraadin mielestä. Etenkin lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien rajoittaminen saattaa nakertaa raatilaisten mukaan koronakuria.

– Tässä on nyt hallituksella paikka, pitäisikö tehdä jotain lievennyksiä, Jussi Kärki pohtii.

– Minkä takia jossain rajoitetaan ja toisaalla taas ei?, Jenni Tamminen huomioi.

– Virus ei kysele, onko tämä julkinen vai yksityinen kuntosali, Jussi Kärki toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja