Mainos

Outokumpu mukaan Petsamon nikkelikaivoksiin

Outokumpu on lähdössä mukaan Kuolan niemimaan nikkelikaivostoimintaan. Outokumpu ja Norilsk Nikel ovat perustaneet Polar Mining -nimisen projektiyrityksen selvittämään kaivostoiminnan kehitysedellytyksiä Petsamon alueella. Tavoitteena on Petshenganikelin nykyisten kaivosten ja sen omistamien huomattavien nikkeliesiintymien hyödyntäminen yhdessä.

Outokummun kehitysjohtaja Tapani Erling kertoi tänään, että Polar Mining muutetaan noin puolentoista vuoden kuluessa kaivosyhtiöksi. Sille siirretään Petshenganikelin nyt omistamia kaivoksia ja nikkeliesiintymiä.

-Kaivos- ja rikastustuotannon tehostamiseksi tarvittavat investointiohjelmat ja niiden rahoitus varmistetaan runsaan vuoden kuluessa. Tuotannon suunnittelussa sovelletaan tiukkoja kansainvälisesti hyväksyttyjä ympäristönormeja, sanoi Erling.

Yhteistyön tavoitteena on Erlingin mukaan vahvistaa sekä Norilsk Nikelin että Outokummun nikkelin jatkojalostuksen raaka-ainepohjaa. Norilsk Nikel on maailman suurin nikkelin tuottaja. Outokumpu on yksi maailman merkittävistä nikkelin tuottajista ja tuotantoteknologian kehittäjistä. Viime vuonna Outokumpu tuotti 29 300 tonnia nikkeliä. Yhtiön oma rikastetuotanto oli 15 400 tonnia nikkeliä rikasteessa.

Norilsk Nikelin toiminnot Kuolassa keskittyvät Petshenganikelille ja Severonikelille. Petshenganikelille kuuluvat Zapoljarnyissä sijaitsevat nikkelikaivokset ja pasutto sekä Nikelin kaupungissa sijaitseva kaivos ja nikkeli-kuparihienokiven tuotanto. Severonikel hoitaa Montshegorskissa nikkelin, kuparin ja koboltin jatkojalostuksen kaupallisiksi metallituotteiksi.

Outokummulla on jo joitain vuosia ollut lähinnä nikkeliin liittyviä malminetsintähankkeita Luoteis-Venäjän alueella. Outokumpu Technology on osallistunut muun muassa Zapoljarnyin rikastamon modernisointiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.