Mainos

Outo pamaus eilen keskellä Tallinnaa – mitä oikein tapahtui?

Eilen puoliltapäivin Tallinnan keskustassa epäiltiin pommiuhkaa. Silminnäkijä kertoi MTV Uutisille, että Viru-keskuksen läheisyydessä oleva kauppakeskus tyhjennettiin, ja ulkona näkyi poliiseja.

Hän kuuli myös suuren jysähdyksen. Ilmassa tuntui olevan savun katkua.

Tallinnan poliisin mukaan hälytys oli kuitenkin väärä. Kukaan ei ollut jättänyt minkäänlaista uhkausta, vaan Viru-keskuksen lähellä olevalle Coca Cola Plazalle oli hälytetty poliisit, koska paikalta oli löydetty hylätty salkku.

– Paikalle meni poliisin mukana myös pommiryhmä, joka tuhosi laukun vesitykillä. Tästä voi johtua silminnäkijän kuulemma pamaus, poliisin viestintäpäällikkö Tuuli Härson kertoo MTV Uutisille.

Savun katkusta hän ei osaa kommentoida mitään. Vesiräjäytyksestä on voinut nousta ilmaan puolestaan vesihöyryä, jonka lähellä olevat ihmiset ovat nähneet.

Härsonin mukaan Virossa on hyvin yleistä, että poliisi hälytetään erinäisiin paikkoihin, joista on löydetty jokin epäilyttävä esine, kuten hylätty laukku tai laatikko.

– Tällöin menemme paikalle, varmistamme, ettei kukaan ole alueella ja tuhoamme esineen. 

Myös Tukholmassa pamahti

Myös Tukholmassa kuultiin eilen pamaus iltapäivällä. Paikalle hälytettiin poliisi ja pommirobotti ja pommiteknikoita. Myöhemmin selvisi, että pamaus oli peräisin ilotulitteen jäänteistä. Pamaus tapahtui Vasastanin kaupunginosassa Hälsingegatanilla.

– Poliisi purki tiesulun, koska paikalta ei huolellisen tarkastuksen jälkeen löytynyt muuta kuin jäänteitä ilotulitteesta. Se on todennäköisesti aiheuttanut pamauksen, kertoo poliisin tiedottaja Kia Samrell Aftonbladetille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.