Mainos

Oulun poliisilta kirje joulupukille: pukki voisi muistuttaa ihmisiä sovinnollisuudesta

Oulun poliisilaitos on julkaissut Facebook-sivuillaan kirjeen joulupukille.

Kirjeessä poliisi toivoo joulupukin muistuttavan ihmisiä sovinnollisuudesta.

– Sovittelussa vapaaehtoiset sovittelijat ottavat yhteyttä osapuoliin ja järjestävät yhteisen istunnon, jossa sovitaan korvauksista ja lyödään kättä päälle. Se on luottamuksellista toimintaa eikä niistä keskusteluista muille huudella, kirjeessä sanotaan.

Jos yksinkertaiset sanaharkat ja muut jupakat saataisiin sovittua omissa porukoissa niin poliisi voisi valjastaa voimavaransa vakavimpiin rikoksiin.

– Me täällä poliisissa kun joudumme setvimään ihmisten mitä moninaisimpia asioita. Koirien tappelut ja haukunnat, naapurien riitelyt, avioparien eroriidat, juopuneitten nahistelut jne. työllistävät poliisia myös jouluaikaan.

– Olisi mukavaa, jos me saataisiin keskittyä vakavimpiin rikoksiin, kun niitäkin on yllin kyllin. On perheväkivaltaa, vanhuksilta ryöstetään lompakoita kotiovella, petkutetaan ihmisiä lupailemalla helppoa rahaa tai perintöä, on huumekauppiaita, autovarkaita, raiskaajia jne. Nämä ilkeilijät pitäisi ihan oikeasti saada vastuuseen.

Turvapaikanhakijoille Oulun poliisi toivoo ymmärrystä.

– He ovat kuitenkin saapuneet pitkän matkan päästä ja heidän joukossaan on lapsia, äitejä ja isejä. Olisi kohtuullista, että me suomalaiset osoittaisimme heille ystävällisyyttä, sillä se ei paljoa maksa.

– Osa heistä tulee olemaan keskuudessamme pitkän aikaa ja olisi hyvä, että he oppisivat nopeasti suomalaisen elämäntavan, suomenkielen ja löytäisivät paikkansa tässä yhteiskunnassa.

Kirjeen on allekirjoittanut rikosylikomisario Tapani Tasanto 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja